Supporters Eerste selectie

Beste supporters,

Joshua Brenet tekende maandag een tweejarig contract. Na de verlenging met Michel Vlap was dat een mooie bevestiging dat spelers FC Twente weer als een sportieve uitdaging zien. Het is vandaag 15 juli en we hebben de selectie voor het seizoen 22/23 al heel aardig staan. Zoals het er nu uitziet, staan tien van de spelers die tijdens de laatste competitiewedstrijd afgelopen mei in De Kuip aan de aftrap stonden ook volgend seizoen onder contract. Alleen Dimitris Limnios is terug naar 1. FC Köln.
Dat de selectie nu al staat is vrij uniek, dat geldt zeker voor FC Twente als je dat vergelijkt met de laatste jaren. De transferwindow is nog open tot 1 september en dat betekent dat er nog van alles kan gebeuren, maar er lijkt komend seizoen een prima selectie te staan. Bovendien is het aantal huurspelers sterk afgenomen en hebben we weer voornamelijk ‘eigen’ spelers.

 

Loting UEFA Conference League
Maandag om 14.00 uur wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de derde voorronde van de UEFA Conference League. Dan weten we wie op 4 en 11 augustus onze Europese tegenstander is. Na acht seizoenen is FC Twente weer actief in Europa en dan is de loting een moment om met zijn allen naar uit te kijken. FC Twente is geplaatst en kan maandag clubs uit alle windstreken van Europa treffen. Maandagmiddag weten we meer. De loting is live te volgen via de website van de UEFA.

ESPN-DOCU - “Wij gaan Europa in”
In aanloop naar de rentree in Europa wordt op vrijdag 29 juli op ESPN de documentaire “Wij Gaan Europa In” uitgezonden. In deze FC Twente docu staan Jan Streuer, Mees Hilgers en Ramiz Zerrouki samen met drie supporters centraal. Jan Streuer maakte in 1969 als speler het Europese debuut van FC Twente tegen het Franse Rouen mee, een wedstrijd waar ook Erasmus Bosch bij was. Bosch is supporter van het eerste uur en hij bezocht nagenoeg alle Europese uitduels van FC Twente. Zerrouki en Hilgers maken zich op voor hun eerste Europese wedstrijd, evenals de 12-jarige Xander Schutte uit Neede. Hij heeft alle stadions in de Ere- en Eerste Divisie van de binnenkant gezien, maar voor de verhalen over FC Twente in Europa moest hij tot nu toe bij zijn vader Ronald zijn. De docu gaat op 29 juli in première op ESPN en wordt in de dagen erna herhaald op TV.

Werder Bremen – FC Twente afgelast
Tot afgelopen dinsdag stonden alle signalen op groen en dachten we dat het vriendschappelijke duel tegen promovendus Werder Bremen gewoon doorgang kon vinden. Helaas hebben de lokale autoriteiten in Duitsland alsnog besloten het duel met publiek te verbieden. Het blijft jammer dat zo’n mooi duel niet door beide supportersscharen bezocht kan worden. Het had een leuke middag kunnen zijn. Hopelijk komt hier een keer een eind aan en kunnen supporters in de toekomst zulke wedstrijden weer bezoeken. Wellicht ben ik te naïef. Gelukkig zijn de banden met de andere promovendus FC Schalke 04 zo goed dat deze wedstrijd volgende week zeker doorgaat. In een bijna volle Grolsch Veste gaan de supporters zien hoe de ploeg van Ron Jans er momenteel voorstaat.
Afgelopen week hebben we bijna alle vragen van seizoenkaarthouders naar aanleiding van de kaartverkoop voor Schalke 04 kunnen afhandelen. We hebben nog enkele vragen open staan, die worden in de komende dagen weggewerkt. Voor deze vragen hebben wij plekken gereserveerd in het stadion, waardoor wij toch alvast vandaag kunnen starten met de losse verkoop van de overige kaarten.
Een week later, op vrijdag 29 juli, komt Bologna naar Enschede. Kaartinfo volgt. We kijken uit naar twee mooie voetbalavonden in Enschede.

FC Twente Vrouwen & het EK
Met Daphne van Domselaar, Marisa Olislagers en Kerstin Casparij in het veld bij de OranjeLeeuwinnen was FC Twente Vrouwen woensdag goed vertegenwoordigd op het EK. Portugal werd met 3-2 verslagen. Zondag om 18.00 uur speelt Oranje haar laatste poulewedstrijd, dan is Zwitserland de tegenstander en hoopt de ploeg zich te plaatsen voor de kwartfinale. Ook FC Twente-speelster Elena Dhont maakte deze week haar opwachting op het EK, zij stond bij België in de basis tegen IJsland (1-1) en tegen Frankrijk (1-2).
Ondertussen heeft de selectie van FC Twente Vrouwen woensdag het eerste deel van de voorbereiding afgesloten. Het team van Joran Pot oefende zonder haar internationals tegen het Belgische OH Leuven. Nadat vorige week van Borussia Bocholt werd verloren (4-1), werd nu met 7-0 gewonnen van Leuven. FC Twente Vrouwen hervat over twee weken de voorbereiding en werkt dan verder toe naar 18 augustus als de eerste wedstrijd in de voorronde van de UEFA Champions League op het programma staat. 11 september speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste de Super Cup wedstrijd tegen Ajax en een week later de eerste competitiewedstrijd: uit tegen vv Alkmaar.

Horeca zoekt met spoed versterking
Voor het nieuwe seizoen is de horeca in De Grolsch Veste met spoed op zoek naar nieuwe krachten. De komende maanden spelen we zo’n tien thuiswedstrijden in het stadion en daarbij ontvangen we hopelijk elke keer 30.000 supporters. Wij willen graag een goede en snelle service bieden in onze horeca en we zijn daarom dringend op zoek naar personeel dat bij wil springen tijdens de wedstrijden. Via onze media-kanalen zullen we dit de komende weken onder de aandacht blijven brengen.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Volgende week is er geen nieuwsbrief. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 29 juli