Eerste selectie twefey

Beste supporters,  

Na negen speelronden staan we op een verdienstelijke vierde plek in de Eredivisie. Een positie die aan het eind van het seizoen toegang geeft tot Europees voetbal. Natuurlijk heerste er zondag na afloop van de wedstrijd tegen Heracles teleurstelling over het puntverlies. Dat moet ook, want na de galavoorstelling en de 2-0 voorsprong in de eerste helft verwacht je de drie punten mee te kunnen nemen uit Almelo. Helaas is dat niet gelukt. Kijken we naar het grote plaatje dan kunnen we niet anders stellen dan dat de ploeg van trainer Joseph Oosting de competitie prima is gestart. Zondag wacht Feyenoord, dat is op dit moment met PSV de beste ploeg in de Eredivisie. De achterstand op de Rotterdammers bedraagt slechts één punt. Het is duidelijk wat er op het spel staat.  
Afgezien van het resultaat kunnen we terugkijken op een geslaagde dag bij Heracles. Onze supporters in het uitvak, inclusief gast Michel Vlap, waren meer dan negentig minuten luid aanwezig en konden door de medewerking van Heracles gezellig een biertje drinken.   
Toch was er een smet op de middag. Tijdens de wedstrijd zong een deel van de FC Twente-aanhang een lied over homo’s. Mensen hebben zich hier terecht aan gestoord en voelden zich gekwetst. Ik wil onze supporters vragen liedjes waarin over homo’s wordt gezongen nooit meer te zingen. Het is verwerpelijk mensen te beledigen en te kwetsen met een lied. Het maakt niet uit hoe het bedoeld is of waar het vandaan komt, het past gewoon niet en voegt werkelijk niets toe. Supporters van FC Twente staan bekend om het repertoire van geweldige liedjes, dit soort teksten hebben we helemaal niet nodig.

Test met hardcups bij horecapunten vakken 119 t/m 125  
Zondag bij de wedstrijd tegen Feyenoord gaan we in de horecapunten onder de vakken 119 tot en met 125 de herbruikbare hardcup (plastic beker) met statiegeld testen. Supporters in de vakken 119 tot en met 125 krijgen zondag het drinken in de hardcup en betalen bij het eerste drankje € 2,- statiegeld. Na het laatste drankje lever je de hardcup in bij het horecapunt en krijg je het statiegeld terug middels retourpinnen.  
Door nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en hergebruik en om de enorme berg (plastic) afval na de wedstrijden in De Grolsch Veste te verminderen, zullen we binnenkort de weggooi-beker moeten vervangen.  

FC Twente Vrouwen
Dit weekend is er vanwege het interlandvoetbal geen speelronde in de Vrouwen Eredivisie. Marit Auée, Caitlin Dijkstra, Renate Jansen, Wieke Kaptein en Marisa Olislagers zijn opgeroepen voor het Nederlands Elftal voor twee interlands tegen Schotland. Vanavond staat in Nijmegen de eerste Nations League-wedstrijd tegen de Schotten op het programma, dinsdag treffen beide landen elkaar in Glasgow.   
Sophie te Brake, Kim Everaerts, Danielle de Jong en Liz Rijsbergen maken deel uit van de selectie van Jong Oranje. Gisteren speelde het Nederlandse jeugdteam tegen Frankrijk (1-1), maandag treft de ploeg Spanje.
FC Twente Vrouwen speelt zondag 5 november (12.15 uur) haar eerstvolgende competitiewedstrijd, dan komt Fortuna Sittard op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Sparta Enschede.   

Overlijden Kalle Oranen
Vorige week hebben we het droevige bericht ontvangen dat oud-speler Kalle Oranen op 77-jarige leeftijd is overleden. Tussen 1965 en 1977 speelde Oranen 251 officiële wedstrijden voor FC Twente. In 1971-1972 vormde Oranen met doelman Piet Schrijvers en de verdedigers Epy Drost, Willem de Vries en Cees van Ierssel de defensie die dat seizoen slechts 13 tegentreffers tegen kreeg. Een record dat al meer dan vijftig jaar in handen is van FC Twente. In 1977 won Oranen met FC Twente de KNVB Beker.
Komende zondag houden we voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord een minuut stilte om Kalle Oranen te herdenken.   

Herfstvakantieweek in De Grolsch Veste
Afgelopen dagen hebben we honderden jonge supporters ontvangen in De Grolsch Veste. Tijdens de herfstvakantie waren er tal van rondleidingen in ons stadion en voor de jongste jeugd organiseerde de Kidsclub ook diverse activiteiten. Het event ‘Voetballen in De Veste’ werd drukbezocht, net als de Kidsclubpersconferentie met Youri Regeer en Gijs Besselink. Het zorgde deze herfstvakantie voor leuke ochtenden en middagen in ons stadion.   

Good Goan!   

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur  

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.