FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle winnen afgesloten. De ploeg won met 0-3 door treffers van Taylor Ziemer, Liz Rijsbergen, Marisa Olislagers en Suus Verdaasdonk.

64375570 FC Twente Medium

De wedstrijd begon rommelig op het terrein van vv Berkum. Na een kwartier kon het eerste schot genoteerd worden aan de zijde van PEC Zwolle, toen Zuidberg in de handen schoot van keepster De Jong. Een paar minuten later deed Kroezen dit opnieuw voor de thuisploeg. De eerste echte kans van FC Twente Vrouwen was meteen raak. Ziemer werd diep gestuurd en kwam oog-in-oog te staan met keepster Tijink. De spits faalde niet en zette FC Twente op voorsprong. Nog binnen het half uur kon Peddemors de score verdubbelen nadat een schot van Kaptein op de paal belandde, maar de middenveldster schoot over. PEC antwoordde even later met een grote kans op de gelijkmaker en zag de poging van de lijn gehaald worden. Verdere grote kansen volgden niet en FC Twente kon met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft volgden er weinig kansen van beide ploegen. PEC Zwolle leek een paar keer gevaarlijk te worden, maar vaak werden de mogelijkheden op het juiste moment in de kiem gesmoord. Uiteindelijk was het Liz Rijsbergen die de score verdubbelde voor FC Twente in de 70e minuut. De effectieve ploeg van Joran Pot bracht Rijsbergen in stelling in het strafschopgebied, die beheerst binnenschoot. Vijf minuten voor tijd schoot Olislagers de wedstrijd in het slot met een prachtige treffer, door een vrije trap raak te schieten via de onderkant van de lat. Invalster Suus Verdaasdonk was in blessuretijd ook trefzeker (0-4), de eerste goal voor de jonge speelster. Een mooi slot van de middag in Zwolle, dat de tweede periodetitel van het seizoen in ontvangst kon nemen.

FC Twente Vrouwen staat met 45 punten uit 15 wedstrijden nog zonder puntverlies bovenaan in de Vrouwen Eredivisie.

PEC Zwolle – FC Twente Vrouwen 0-4 (0-1)

Scoreverloop
21’ Taylor Ziemer 0-1
70’ Liz Rijsbergen 0-2
85’ Marisa Olislagers 0-3
90+1' Suus Verdaasdonk 0-4

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Vliek, Dijkstra, te Brake, Olislagers, Van Ginkel, Kaptein, Peddemors, Rijsbergen (79’ Everaerts), Ziemer (86’ Verdaasdonk), Jansen (72’ Oude Elberink).

Foto's: OrangePictures