twefen Eerste selectie

Het Europese avontuur van FC Twente zit erop. Na de 5-1 nederlaag tegen Fenerbahce in Istanbul vorige week verloor FC Twente de return in eigen huis met 0-1. FC Twente gaf donderdag alles en had in deze wedstrijd meer verdiend, maar het was niet voldoende om kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Europa Conference League af te dwingen.

60802642 FC Twente

Bij FC Twente waren er twee wijzigingen in de basis ten opzichte van de heenwedstrijd in Istanbul. Max Bruns nam de plek van de geblesseerde Mees Hilgers in en Ricky van Wolfswinkel stond op papier voor Youri Regeer, die in het eerste duel een rode kaart ontving en geschorst was voor de return. Michal Sadilek verkaste naar de linksbackpositie.

In een eerste helft waarin FC Twente veelvuldig richting het Turkse doel speelde en Fenerbahce vanaf het begin van de wedstrijd het spel vertraagde, was de beste mogelijkheid voor FC Twente. Al na één minuut stond Van Wolfswinkel oog in oog met doelman Irfan Can Egribayat, maar uit een voorzet van Daan Rots schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. FC Twente wilde, zette druk waar het kon, maar tot grote kansen kwam het verder in de eerste helft niet. Het bleef bij een schot van Michel Vlap. Lars Unnerstall redde nog op een inzet van Dusan Tadic.

Tekst gaat verder onder de foto's

60803121 FC Twente
60803130 FC Twente
60803129 FC Twente
60803131 FC Twente

Ook in de tweede helft was het FC Twente dat voor de overwinning speelde. En opnieuw kreeg het vroeg in het bedrijf een goede kans. Deze keer lanceerde Robin Pröpper met een fraaie bal Sem Steijn, die de paal raakte. Diezelfde paal stond later in de tweede helft Vlap in de weg. Uit een directe vrije trap spatte de bal uiteen tegen het aluminium.

FC Twente verdiende deze wedstrijd meer, maar Fenerbahce greep in de tweede helft de leiding. Na een overtreding van Pröpper scoorde Edin Dzeko vanaf de stip (0-1). Voor de Turken was het voldoende om het duel over de streep te trekken. Na de eerdere 5-1 zege kwalificeerden zij zich voor de groepsfase van de UEFA Europa Conference League.

FC Twente - Fenerbahce 0-1 (0-0)

72' Dzeko 0-1 (pen.)

Geel: Sadilek, D. Rots, Kjolo (FC Twente), Oosterwolde, Yandas, Aziz, Becao, Yuksek (Fenerbahce)
Scheidsrechter: Maresca
Toeschouwers: 22.500

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted, Bruns, Pröpper, Sadilek, Kjolo, Vlap (86' Besselink), Steijn, D. Rots, Ugalde, Van Wolfswinkel (69' Ünüvar).

Opstelling Fenerbahce: Egribayat, Osayi-Samuel, Aziz, Becao, Oosterwolde, Fred, Yüksek (83' Djiku), Yandas (60' Kahveci), Ünder (46' King), Dzeko (86' Nayir), Tadic (60' Szymanski).

Foto's: BSR Agency/OrangePictures