Eerste selectie twefey

FC Twente hield zondagmiddag een punt over aan de wedstrijd tegen Feyenoord (1-1). Trainer Ron Jans kon na afloop leven met het gelijkspel en was tevreden over het vertoonde spel voor eigen publiek. Lees hieronder ook de reacties van Robin Pröpper en doelpuntmaker Joshua Brenet.

"Het was zondagmorgen kwart over twaalf en meestal worden mensen dan net wakker, maar in deze wedstrijd was iedereen wakker. Zo intens. Ik vond dat wij iets meer probeerden onder de druk van Feyenoord uit te voetballen, zij speelden wat sneller de lange bal. In de tweede bal vond ik Feyenoord ook wat beter eigenlijk, maar de hele wedstrijd ademde een voetbalgevecht uit. We hadden allebei kunnen winnen. Ik heb genoten van deze wedstrijd en kan wel leven met dit resultaat."

"Ik denk dat wij deze competitie in de topwedstrijden bewijzen dat wij niet kleiner zijn in die wedstrijden. Alleen wij hebben te veel punten laten liggen in een aantal uitwedstrijden. Het heeft heel veel met effectiviteit te maken. Vandaag ook weer. De eerste honderd procent kans gaat er niet in en daarna kom je 1-0 achter. We hebben wel veerkracht getoond."

Lees onder de foto's ook de reacties van Pröpper en Brenet

20230129 FCT Feyenoord 17982
20230129 FCT Feyenoord 18086
20230129 FCT Feyenoord 18159
20230129 FCT Feyenoord 18198
20230129 FCT Feyenoord 18227
20230129 FCT Feyenoord 18265
20230129 FCT Feyenoord 26003

“Een leuke wedstrijd om te spelen”

Aanvoerder Robin Pröpper zag in De Grolsch Veste twee teams die graag aanvallend voetbal willen spelen. “Ik heb genoten van deze wedstrijd. Het was een leuke wedstrijd om te spelen en er zat van alles in. Ik denk dat het leuk was om twee ploegen te zien die een beetje dezelfde opvatting hebben en dan krijg je aanvallend voetbal en gaat het alle kanten op. Dan kunnen beide teams uiteindelijk winnen.”

In sommige fases was het voor FC Twente lastig om onder de druk van Feyenoord uit te komen. “We willen allebei hoog druk zetten. Dus je hebt weinig tijd en ruimte om aan voetballen toe te komen. Dan moet je snel handelen en constant scherp zijn. Dat is het moeilijke aan zulke duels, maar tegelijkertijd ook het leuke. Daar ben je voetballer voor.”

Ondanks de druk van Feyenoord bleef Pröpper geloof houden in de mogelijkheid van zijn ploeg om terug te komen in de wedstrijd. “We bleven vertrouwen erin houden, zeker hier met het publiek erachter. Dan weet je dat je weer momenten gaat krijgen. We spreken altijd af om er veel energie in te leggen en dat heeft iedereen gedaan. Uiteindelijk valt dan het doelpunt en dat is wel lekker.”

Lees onder de foto's ook de reactie van Brenet

20230129 FCT Feyenoord 26043
20230129 FCT Feyenoord 26068
20230129 FCT Feyenoord 26099
20230129 FCT Feyenoord 26118

“Extra boost door de goal”

Bij het gelijkspel was Joshua Brenet verantwoordelijk voor de 1-1. Hij kopte in de tweede helft een voorzet van Michal Sadilek achter Feyenoord-doelman Justin Bijlow. “Dat is een van mijn kwaliteiten: in de zestien komen en daarmee belangrijk zijn voor het team. Ik zag Sadilek er doorheen komen op links. Hij gaf de bal goed voor, ik sprong voor mijn tegenstander en kopte ‘m er goed in. De bal aanvallen en binnen knikken”, aldus Brenet.

“Het ging heen en weer, van beide kanten waren er kansen. Om terug te komen in de wedstrijd hadden we deze goal nodig. Vanaf dat moment hadden we weer geloof. Al hadden we dat sowieso wel, maar deze goal gaf een extra boost om naar de tweede op zoek te gaan.” Die tweede treffer viel niet. Voor zowel FC Twente als Feyenoord niet. “In wedstrijden als deze heb je maar twee, drie momenten en die moeten dan hangen. Als je dat nalaat, krijg je een resultaat als dit.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.