Eerste selectie

FC Twente heeft zondag vlak voor tijd een overwinning uit handen gegeven tegen Sparta Rotterdam: 3-3. In de tweede helft boog Twente een achterstand om in een voorsprong, maar een treffer in de negentigste minuut zorgde ervoor dat beide teams met een punt van het veld stapten.

20230423 FCT Sparta 19092

FC Twente hield de bezoekers in de openingsfase aardig onder druk, waardoor het ook de overhand had. Na iets meer dan twintig minuten resulteerde dat in het openingsdoelpunt. Joshua Brenet kopte een teruggetrokken voorzet van Vaclav Cerny binnen. Desondanks was het Sparta dat met een voorsprong de rust in ging. Tweemaal sloeg spits Tobias Lauritsen met het hoofd toe.

Na rust ging FC Twente op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel uiteindelijk doordat verdediger Dirk Abels een poging van Ramiz Zerrouki in het eigen doel schoot. Twee minuten later had FC Twente de wedstrijd definitief omgebogen dankzij een treffer van Cerny. De vleugelaanvaller gaf de doelman het nakijken met een geplaatst schot van buiten het strafschopgebied.

Sparta wist echter toch een punt mee te nemen naar Rotterdam. In de negentigste minuut benutte Shurandy Sambo een rebound.

FC Twente - Sparta Rotterdam 3-3 (1-2)

22' 1-0 Brenet
32' 1-1 Lauritsen
42' 2-1 Lauritsen
65' 2-2 Abels (eigen doelpunt)