Eerste selectie heetwe

FC Twente heeft woensdagavond aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een punt overgehouden. In het Abe Lenstra Stadion eindigde het treffen in een doelpuntrijk gelijkspel (3-3).

BE10668

FC Twente ging flitsend van start in Heerenveen. Nadat Daan Rots en Ricky van Wolfswinkel het de goalie van de Friezen al lastig hadden gemaakt, stonden binnen het kwartier aan de basis van de 0-1 en 0-2. Na mooie pass van Rots werd Van Wolfswinkel in stelling gebracht en die liet Van der Hart kansloos. Het was Van Wolfswinkel zijn 200e doelpunt in zijn carriere, een mijlpaal. Twee minuten later scoorde Rots vanaf de rand van de zestien in de korte hoek. De aansluitingstreffer van sc Heerenveen werd gemaakt door Nicolaescu die vanuit een voorzet binnen kon koppen (1-2).

Na iets meer dan aan half uur spelen maakte Robin Pröpper de derde Twentse goal van de avond. Uit een corner werkte de aanvoerder met zijn hal de bal binnen (1-3). Lang stond de tussenstand niet op het scorebord. In de daaropvolgende aanval maakte Sahraoui de 2-3. Een stand die ook na 45 minuten spelen op het bord stond.

Na een klein uur spelen kreeg sc Heerenveen de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Na een check van de VAR wees arbiter Alex Bos naar de stip en deze mogelijkheid werd verzilverd door Haye (3-3). Na het inbrengen van die nieuwe krachten, Bruns, Eiting en Regeer, kreeg FC Twente weer druk op de thuisploeg. Zo kregen Vlap en Steijn goede kansen, maar werden de schoten gekeerd door Van der Hart.

Met het naderen van de negentig minuten nam de spanning toe in het Abe Lenstra Stadion. Beide ploegen legden zich niet neer bij een gelijkspel en Naci ĂśnĂĽvar leek FC Twente opnieuw op voorsprong te kunnen schieten, maar oog-in-oog met Van der Hart schoot de invaller een paar minuten voor tijd in het zijnet. In de acht minuten extra tijd drong FC Twente opnieuw aan en dat resulteerde in een grote mogelijkheid voor Youri Regeer die voorlangs schoot.

Komende zaterdag komt FC Twente weer in actie. Dan wacht in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, aftrap 21.00 uur.

65800352 FC Twente
65800645 FC Twente
65800707 FC Twente
65800714 FC Twente

sc Heerenveen – FC Twente 3-3 (2-3)

11’ Van Wolfswinkel 0-1
13’ Daan Rots 0-2
21’ Nicolaescu 1-2
36’ Pröpper 1-3
37’ Sahraoui 2-3
58' Haye pen. 3-3

Scheidsrechter: Alex Bos
Toeschouwers: 20.954
Gele kaarten: Nicolaescu (sc Heerenveen), Smapsted, Vlap (FC Twente)

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart, Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert, Haye (84' Van Ottele), Olsson, Van Eem (77' Webster), Loizou (46' Walemark), Nicolaescu (46' Van Amersfoort), Sahraoui (77' Nunnely).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted (65' Regeer), Hilgers (65' Bruns), Pröpper, Smal, Kjølø, Sadilek (65' Eiting), Steijn (74' Ünüvar), Vlap, Van Wolfswinkel, Daan Rots (84' Taha).