vittwe Eerste selectie

FC Twente heeft woensdagavond een punt overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Vitesse. In het GelreDome eindigde het treffen in 2-2. Bij FC Twente scoorden Ricky van Wolfswinkel en Vaclav Cerny.

20230125 Vitesse FCT 25115

FC Twente greep in Arnhem na ruim een half uur de leiding via een benutte strafschop van Van Wolfswinkel (0-1). De spits mocht vanaf elf meter aanleggen, nadat Michel Vlap in de zestien van de thuisploeg werd gevloerd. Een treffer van Vitesse op slag van rust zorgde later alsnog voor een gelijke stand bij rust. Via het been van Robin Pröpper belandde de bal ongelukkig achter doelman Lars Unnerstall (1-1).

In de tweede helft brak Vitesse de ban. Matus Bero schoot de bal achter Unnerstall, hij zette Vitesse daarmee op een voorsprong (2-1). Cerny deed die marge teniet, door keihard de gelijkmaker binnen te schieten (2-2). In de actie voor de gelijkmaker kopte Vlap de bal nog op de paal. FC Twente leek de drie punten alsnog te pakken in de slotfase, maar de VAR zette vanwege buitenspel een streep door een derde Twentse goal.

FC Twente - Vitesse 2-2 (1-1)

33' Van Wolfswinkel 0-1 (str.)
44' Pröpper 1-1 (e.d.)