Eerste selectie

FC Twente heeft donderdagavond in de derde voorronde van de UEFA Conference League met 1-3 gewonnen van FK Cukaricki. De doelpunten van FC Twente vielen allemaal in de eerste helft. Een rake kopbal van Daan Rots betekende na acht minuten al de voorsprong, waarna Michel Vlap en Joshua Brenet de voorsprong uitbouwden. Cukaricki deed in de tweede helft wat terug met een treffer van Stefan Kovac.

image00002 min 1

De meegereisde supporters, die duidelijk te horen waren, hadden na acht minuten al een reden om te juichen. Een korte variant uit een hoekschop kwam via Virgil Misidjan op het hoofd van Rots terecht, die goed raak knikte. Diezelfde Misidjan gaf ook de assist bij de treffer van Vlap. Na goed terugleggen van de aanvaller schoof Vlap de bal in de rechter onderhoek. De derde treffer ontstond dankzij een steekpass van Ricky van Wolfswinkel op de opkomende Brenet, die de bal langs de uitkomende doelman werkte.

In de tweede helft deed de thuisploeg wat terug in de persoon van Kovac. Hij werkte van dichtbij een bal binnen. Volgende week donderdag staat in Enschede de return op het programma. In de tussentijd begint voor FC Twente zondag de Eredivisie. Op het programma staat dan een uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. De aftrap van dat duel is om 14:30 uur. Het thuisduel met Cukaricki staat voor 19:00 uur op de planning.

FK Cukaricki - FC Twente 1-3 (0-3)