Eerste selectie tweher

FC Twente heeft zondagmiddag in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo winnend afgesloten. De ploeg won met 1-0 door een goal van Myron Boadu.

BE27437

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Gijs Smal gehuldigd, de verdediger speelde tegen Heracles zijn 100e competitiewedstrijd voor FC Twente. In een uitverkochte Grolsch Veste had FC Twente voor de rust het initiatief, maar wist het in de openingsfase lastig tot goede mogelijkheden te komen.

Tien minuten na rust opende Myron Boadu de score. De spits kreeg de bal in de zestien en krulde de bal fraai achter doelman Brouwer (1-0), zodat FC Twente verdiend op voorsprong kwam. FC Twente bleef de weg naar voren zoeken en wist via invaller Michel Vlap twee keer gevaarlijk te worden. Zijn vrije trap en afstandsschot ging net over en naast het Heracles doel. Ondertussen moet FC Twente waakzaam zijn voor de uitbraken van de bezoekers, zo was Hornkamp dichtbij de 1-1. Richting de negentig minuten nam de spanning toe in De Grolsch Veste. De minimale voorsprong kon niet worden uitgebreid en in blessuretijd raakte Engels namens Heracles nog de paal. Het bleef 1-0 en daarmee pakte FC Twente drie belangrijke punten.

Komende woensdag komt FC Twente weer in actie. Dan gaat de ploeg op bezoek bij sc Heerenveen. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

FC Twente – Heracles Almelo 1-0 (0-0)