Eerste selectie tweaja

FC Twente heeft zondag in de Eredivisie met 3-1 gewonnen van Ajax. Al na ruim tien minuten had FC Twente een 2-0 voorsprong te pakken na treffers van Daan Rots en Sem Steijn. Brian Brobbey deed voor rust wat terug namens Ajax (2-1). Op het moment dat Ajax de druk op FC Twente in de tweede helft wat opvoerde, gooide invaller Naci Ünüvar de wedstrijd in het slot (3-1) en schreef FC Twente drie verdiende punten bij.

61053305 FC Twente

In de eerste helft schoot FC Twente uit de startblokken. Het eerste wapenfeit kwam vrijwel meteen na het eerste fluitsignaal via Manfred Ugalde, die door Michel Vlap vrij voor Ajax-doelman Jay Gorter werd gezet. FC Twente zette door en had na ruim tien minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord te staan. Bij de openingstreffer etaleerde FC Twente fraai positiespel. Na een aanval over meerdere schijven belandde de bal bij Vlap, die uithaalde en Gorter zag lossen. Rots was de meest attente en werkte de rebound binnen (1-0). Ook de tweede treffer kwam uit een rebound. Michal Sadilek stuitte nog op Gorter, waarna Ugalde zijn ploeggenoot Steijn een niet te missen kans bood (2-0).

FC Twente had de wedstrijd in handen en controleerde in de eigen Grolsch Veste. De bal ging van voet naar voet en bij een fraaie aanval gaf Vlap met een fijn wippertje Steijn de kans om de derde Twentse treffer binnen te rammen. De volley van Steijn spatte uiteen op de lat. Zo’n tien minuten voor rust moest FC Twente toch een tegentreffer toestaan. Een lange bal van Ajax kwam uit bij linksback Borna Sosa, die vanaf de achterlijn Brobbey bediende (2-1).

61053601 FC Twente

Ook in het begin van de tweede helft zette FC Twente de toon, met schoten van Vlap en Rots. Een grote kans voor Ugalde volgde enkele momenten later, toen hij door Steijn richting het doel van Ajax werd gestuurd. Diezelfde Ugalde testte Gorter kort daarna nogmaals, nadat hij knap wegdraaide bij Josip Sutalo. Halverwege de tweede helft voerde Oosting meerdere wissels door. Een van de spelers die binnen de lijnen kwam, was Mitchell van Bergen. Hij debuteerde tegen FC Volendam (0-2 winst) en maakte nu zijn eerste minuten in De Grolsch Veste. Na ruim zeventig minuten kwam ook Carel Eiting binnen de lijnen, voor hem was het zijn officiële debuut voor FC Twente.

In het laatste deel van de wedstrijd leek FC Twente het initiatief aan Ajax te moeten laten, maar een balverovering van Eiting tien minuten voor tijd leidde een nieuwe marge van twee in. De bal viel voor de voeten van Rots, die invaller Ünüvar op Gorter afstuurde. Oog in oog met de goalie van Ajax bleef Ünüvar uiterst koelbloedig en werkte hij beheerst de 3-1 tegen de touwen. Een treffer die FC Twente lucht gaf in de slotfase en De Grolsch Veste in extase bracht. FC Twente schreef tegen Ajax drie verdiende punten bij en staat nu op twaalf punten uit vier wedstrijden.