Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagmiddag in De Grolsch Veste een oefenwedstrijd gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Het duel eindigde in een 2-1 zege voor de ploeg van Trainer Ron Jans. Ricky van Wolfswinkel en Denilho Cleonise zorgden voor de Twentse treffers.

Nadat de bezoekers na een kwartier spelen via Aaron Meijers op voorsprong kwamen, profiteerde Ricky van Wolfswinkel in de 38e minuut van een fout van de Sparta-goalie (1-1). In de tweede helft trad FC Twente aan met een nieuwe formatie. Daan Rots en Luca Everink kregen goede mogelijkheden, maar raakten bij hun inzet de lat. Vijf minuten voor tijd viel alsnog de tweede treffer. Denilho Cleonise stond aan het eind van de aanval.

Komende maandag vertrekt de selectie naar Costa Rica waar het een trainingskamp heeft richting de tweede seizoenshelft. Zaterdag 17 december speelt FC Twente in Costa Rica de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz tegen zijn huidige club Liga Deportivo Alajuelense.

Later vanavond op het YouTube kanaal van FC Twente de samenvatting van het oefenduel.

FC Twente – Sparta Rotterdam 2-1 (1-1)

16’ Meijers 1-0
38’ Van Wolfswinkel 1-1
83' Cleonise 2-1

Scheidsrechter: Alex Bos
Toeschouwers: 4.500

Opstelling FC Twenten 1helft: Unnerstall, Salah-Eddine, Hilgers, Propper, Smal, Sadilek, Zerrouki, Steijn, Misidjan, Van Wolfswinkel, Cerny.

Opstelling FC Twente 2helft: El Maach, Everink, Pleguezuelo, Bruns, Smal (60’ Geypens), Staring, Kjølø, Vlap, Cleonise, Ugalde, Rots.

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij, Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Meijers, Van Mullem, Lokilo, Verschueren, Tahiri, Mijnans en V. van Crooij.

Foto's: Bas Everhard