Eerste selectie

Zondagmiddag speelde FC Twente haar eerste oefenwedstrijd tijdens de trainingsweek in Spanje. De ploeg van trainer Joseph Oosting trof CD Eldense. In de slotminuut scoorde Sem Steijn de enige treffer van de middag (0-1).

fc608658 917d 42f1 a6ee 7e23bec98f4a
WhatsApp Image 2024 01 07 at 14.11.57 1
WhatsApp Image 2024 01 07 at 14.11.57 2
WhatsApp Image 2024 01 07 at 14.11.57 3
WhatsApp Image 2024 01 07 at 14.11.57

FC Twente sluit deze dagen het trainingskamp in het Spaanse Oliva af met twee oefenwedstrijden. Zondag was CD Eldense de opponent, maandagmiddag is VfL Osnabrück de tegenstander. Voor ruim tweeduizend toeschouwers in het Estadio Nuevo Pepico Amat ging de wedstrijd in de eerste helft grote delen gelijk op. Halverwege de eerste helft moest Ricky van Wolfswinkel zich na een blessure aan zijn hoofd, na een duel met een Spaanse verdediger, laten vervangen door Lucas Vennegoor of Hesselink. De jonge spits kreeg direct een goede kans om de score te openen. Net als Sem Steijn was hij dicht bij een Twentse treffer, maar ook hij schoot over. In de slotfase van de eerste helft kwam de Spaanse ploeg meer opzetten, zorgde voor meer dreiging en kreeg mogelijkheden om te scoren. Lars Unnerstall voorkwam dat CD Eldense met 1-0 de rust in ging.

Manfred Ugalde kwam aan het begin van de tweede helft in het veld voor Vennegoor of Hesselink. Ook na rust moest FC Twente waakzaam zijn voor de snelle Spaanse voorhoede. Het zorgde net als voor rust voor een aantal gevaarlijke momenten in de Twentse zestien. Het eerste gevaar na rust kwam van Naci Ünüvar met een schot op doel en de vrije trap van Michel Vlap had een betere afloop verdiend. De doelman van Eldense voorkwam de 0-1.

Het duel leek in 0-0 te eindigen, maar in de slotminuut trok FC Twente het duel alsnog naar zich toe. Op aangeven van Manfred Ugalde scoorde Sem Steijn de enige treffer van de wedstrijd (0-1).