Eerste selectie vittwe

FC Twente heeft zaterdag in speelronde 24 van de Eredivisie gewonnen van Vitesse (1-2). In Arnhem zorgde Ricky van Wolfswinkel voor de voorsprong en maakte Joshua Brenet tien minuten voor tijd de winnende.

FC Twente, dat met Przemyslaw Tyton aantrad als vervanger van de geblesseerde Lars Unnerstall, schoot uit de startblokken in GelreDome. Al na vier minuten hadden de bezoekers een voorsprong te pakken. Van Wolfswinkel onderschepte in de zestien een pass van Dominik Oroz en schoot hard raak achter Vitesse-goalie Eloy Room (0-1).

Kort na de openingstreffer kreeg FC Twente twee opgelegde kansen om de score verder uit te bouwen, maar Van Wolfswinkel en Daan Rots scoorden allebei niet. Waar FC Twente niet de volgende tik aan Vitesse uitdeelde, deed de thuisploeg dat op slag van rust wel andersom. Michael Pinto werkte een voorzet van dichtbij voorbij Tyton (1-1).

64984176 FC Twente

Vitesse gaf zijn opleving in de tweede helft een vervolg en waarschuwde FC Twente zo'n tien minuten na rust met een afgekeurde treffer van Anis Hadj Moussa (buitenspel). Op het moment dat Vitesse vervolgens ook nog de paal raakte via Kacper Kozlowski had Joseph Oosting al drie wissels doorgevoerd. FC Twente kwam er daarna weer wat beter in.

Via Myron Boadu kreeg FC Twente zijn eerste kans van de tweede helft. Room lag bij de inzet van de invaller echter in de weg. Kort daarna kwam de Twentse voorsprong er alsnog. Brenet dook vrij op voor het Vitesse-doel en schoot oog in oog met de keeper beheerst binnen (1-2). Die marge bleef staan voor FC Twente en dus schreef het drie punten bij.

Vitesse - FC Twente 1-2 (1-1)

4' Van Wolfswinkel 0-1