Eerste selectie exctwe

FC Twente heeft zaterdagavond een goede overwinning geboekt op Excelsior. In Rotterdam won de ploeg na een snelle voorsprong met 0-3. Daan Rots opende de score en Ricky van Wolfswinkel was twee keer trefzeker.

64376332 FC Twente
64376334 FC Twente
64376336 FC Twente
64376338 FC Twente
64376530 FC Twente

FC Twente kwam flitsend uit de startblokken in Rotterdam en binnen dertien minuten stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord. Na een mooi opgezette aanval dook Daan Rots op in de zestien en schoot hij na iets meer dan 60 tellen de 0-1 binnen. FC Twente zette door en binnen vijf minuten scoorde ook Ricky van Wolfswinkel (0-2). De snelste 0-2 van FC Twente in een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Joseph Oosting ging door en na iets meer dan twaalf minuten tikte Van Wolfswinkel na een corner bij de tweede paal de 0-3 binnen. Een ongekende start voor FC Twente. Michel Vlap was in de eerste helft heel dicht bij de vierde Twentse treffer, de bal ging via de paal naast.

Na een uur spelen leek Ricky van Wolfswinkel zich op te mogen maken voor zijn derde treffer van de avond. Scheidsrechter Dieperink wees naar de stip na een handsbal in de zestien van Excelsior, maar na een VAR-check kwam Dieperink terug op zijn beslissing. Kort na zijn invalbeurt schoot Naci Ünüvar goed binnen, maar een treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Luidkeels gesteund door een vol uitvak ging FC Twente op jacht naar meer in Rotterdam, maar kwam het niet meer tot uitgespeelde kansen.

FC Twente behaalde zaterdagavond een goede overwinning in Rotterdam op Excelsior. Volgende week speelt FC Twente weer thuis, dan komt FC Utrecht op zondag naar De Grolsch Veste.

Excelsior – FC Twente 0-3 (0-3)

02’ Rots 0-1
05’ Van Wolfswinkel 0-2
13’ Van Wolfswinkel 0-3

Toeschouwers: 4.400
Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaarten: Sandra (Excelsior) Brenet (FC Twente)

Opstelling Excelsior: Van Gassel, Horemans, Pierie (71’ Seymor), El Yaakoubi (46’ Duijvestijn), Widell, Sandra (71’ Naujoks), Parrott, Goudmijn, Uddenas (46’ Sanches Fernandes), Zagre, Driouech (80’ Benita).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal, Sadilek, Eiting (66’ Kjølø), Steijn (80’ Regeer), Vlap (66’ Ünüvar), Van Wolfswinkel, Rots (80’ Taha).

Foto’s: Bas Everhard & OrangePictures