FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen blijft foutloos in de Vrouwen Eredivisie. De ploeg van Joran Pot won met ruime cijfers van Excelsior: 5-2.

64188172 FC Twente Large

Het was snel raak op Sportpark Schreurserve. Ziemer kopte binnen en tekende voor de openingstreffer. Het bleek een voorbode voor een zorgeloze middag in Enschede. Binnen het kwartier verdubbelde Kaptein de score met een afstandsschot. Tien minuten later stond Van Ginkel goed op te letten in het strafschopgebied en zette ze het scorebord op 3-0. Het is haar tweede doelpunt in haar carrière, nadat ze afgelopen woensdag haar eerste maakte. Voor de rust werd het ook nog 4-0. Everaerts pakte de bal af op het middenveld en schoot vanaf grote afstand fraai raak in de linker onderhoek. FC Twente zocht met een ruime voorsprong de kleedkamer op.

In de tweede helft leek FC Twente snel op 5-0 te komen, toen na een fraaie combinatie Kaptein vrij kon doorlopen op het doel. De vlag ging de lucht in voor buitenspel waardoor de aanval abrupt tot een einde kwam. Kort daarna scoorde Excelsior de 4-1, maar het antwoord van FC Twente volgde snel toen Oude Elberink de voorsprong weer uitbreidde naar 5-1. In de 64e minuut kwam Lieske Carleer in het veld, het betekende haar debuut voor FC Twente. De verdedigster verving Te Brake centraal achterin de verdediging. Het duel leverde verder meerdere kansen op voor FC Twente, maar Excelsior scoorde op de valreep nog de 5-2 via Groenewegen. Na 14 wedstrijden staat FC Twente Vrouwen nu op 42 punten, de maximale score.