FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag haar tweede overwinning van het Eredivisieseizoen geboekt. Op Sportpark Schreurserve werd het 3-1.

61271209 FC Twente

Taylor Ziemer stond in de basis en maakte daarmee haar debuut voor FC Twente. FC  Twente schoot na het startsignaal uit de startblokken, en het was uitgerekend Ziemer die na vier minuten de openingstreffer maakte. Oog in oog met keepster Szymczak tikte ze de bal binnen. In de elfde minuut werd de score verdubbeld door Liz Rijsbergen, die ook oog in oog met de keepster binnenschoot. Ondanks meerdere kansen op de 3-0 was het Feyenoord die vlak voor rust wat terugdeed, door via Van Der Sluijs de aansluitingstreffer te scoren.

Na rust was het FC Twente die antwoordde. Ziemer gaf de bal knap voor op Jansen, die met een kopbal de keeper wilde verschalken. In de rebound was Liz Rijsbergen er als de kippen bij en scoorde ze haar tweede van de middag. Een kwartier voor tijd probeerde Renate Jansen van afstand de keeper te verschalken met een slim stiftje, maar de bal belandde op de lat. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en kon FC Twente drie punten bijschrijven.

FC Twente Vrouwen - Feyenoord Vrouwen 3-1 (2-1)

• 4' 1-0 Taylor Ziemer
  • 11' 2-0 Liz Rijsbergen
  • 43' 2-1 NoĂ«lle van der Sluijs
  • 50' 3-1 Liz Rijsbergen

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Everaerts, Dijkstra, AuĂ©e, Olislagers, te Brake, Kaptein (84' Verdaasdonk), Ziemer (64' Stolze), Jansen, Rijsbergen (77' Oude Elberink), Vliek.

Foto's: OrangePictures