FC Twente Vrouwen twevradovr

FC Twente Vrouwen heeft het Eredivisieduel tegen ADO Den Haag met 2-0 gewonnen. Dhont en Kalma verzorgden de doelpunten.

58762044 FC Twente
58762046 FC Twente
58762946 FC Twente
58763604 FC Twente
58763814 FC Twente
58763816 FC Twente

Het eerste doelpunt viel al binnen het kwartier. Dhont werd in de diepte gevonden en schoof de bal beheerst, uit de lucht, langs de keeper. De rest van de eerste helft drong FC Twente aan, maar leverde dat geen grote kansen op. Twintig minuten voor tijd was het Kalma die oog-in-oog stond met Lorsheyd. Ook zij faalde niet en wipte de bal over de keepster heen: 2-0. Op het eind was het nog ADO die de lat raakte na een counter, maar verdere goals in dit duel leverde het niet op.

Trainer Joran Pot: "We speelden vandaag een stuk beter dan de uitwedstrijd. ADO is een lastig te bespelen team dat veel energie levert. Ik ben blij dat we deze wedstrijd gewonnen hebben, we hebben de meeste kansen gecreëerd. We hebben een goede prestatie neergezet. We willen met FC Twente om de prijzen spelen, ik ben trots dat we daar nu staan."

FC Twente Vrouwen - ADO Den Haag 2-0 (1-0)