FC Twente Vrouwen excvrtwevr

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond gewonnen van Excelsior Rotterdam. Na 90 minuten werd er in het Van Donge & De Roo stadion gewonnen met 0-2.

In de eerste 45 minuten waren er weinig mogelijkheden om de score te openen. Stolze kwam twee keer vrij voor de goal, maar liet na om te scoren. Zonder levensgrote kansen zocht FC Twente de kleerkamer op.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, maar na ongeveer tien minuten was daar toch een doelpunt. Sophie te Brake kopte een corner binnen en zette FC Twente op voorsprong. Vijf minuten later volgde een bijzonder moment. Ella Peddemors maakte haar rentree na bijna tien maanden blessureleed. Twintig minuten voor tijd had Excelsior de stand gelijk moeten trekken, maar Daniëlle de Jong keerde de inzet. Een minuut later belandde de bal op de lat vanuit de corner die volgde. Tien minuten voor tijd werd de voorsprong voor FC Twente verdubbeld. Een vrije trap van Olislagers werd binnen gekopt door een speelster van Excelsior. In de slotfase van het duel creëerden beide teams nog een aantal kansen, maar werd er niet meer gescoord.

Excelsior - FC Twente Vrouwen 0-2 (0-0)

• 55' Sophie te Brake 0-1
  • 79' Groenewegen (e.d.) 0-2

Opstelling FC Twente: De Jong, Everaerts, Dijkstra, Auée, Olislagers, te Brake (69' Kroese), Kaptein (63' Peddemors), Rijsbergen (90+2' Oude Elberink), Vliek, Stolze (45' Ziemer), Jansen.

Foto's: OrangePictures