FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de Super Cup veroverd. Tijdens de ouverture van het seizoen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar was FC Twente Vrouwen in Amsterdam met 5-2 te sterk voor Ajax.

60828659 FC Twente

Nadat de ploeg van trainer Joran Pot de voorbereiding op het seizoen had afgerond, stond zaterdagmiddag op Sportpark De Toekomst in Amsterdam de eerste officiĂ«le wedstrijd op het programma. FC Twente Vrouwen begon goed bij Ajax en Liz Rijsbergen zette haar ploeg in de eerste minuut op voorsprong. Het duurde tot kort voor rust dat FC Twente de voorsprong verdubbelde. Renate Jansen kopte binnen (0-2).

Vroeg in de tweede helft kwam Ajax terug in de wedstrijd (1-2), maar FC Twente zette de toon en via Renate Jansen en Wieke Kaptein liep de ploeg verder uit (1-4). De mogelijkheden waren er om de score verder op te voeren uit uiteindelijk scoorde Eva Oude Elberink de 1-5. Na afloop mocht FC Twente Vrouwen net als vorig jaar de Super Cup in ontvangst nemen.

Komende week strijdt de ploeg in de voorronde van de UEFA Women's Champions League. Woensdag wacht op het complex van Sparta Enschede het duel met Sturm Graz.

Ajax - FC Twente Vrouwen 2-5 (0-2)

01' Rijsbergen 0-1
43' Jansen 0-2
49' Hoekstra 1-2
59' Jansen 1-3
66' Kaptein 1-4
82' Oude Elberink 1-5
85' Leuchter 2-5

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Everaerts, Dijkstra, Olislagers, Van Ginkel, Jansen, Vliek, Rijsbergen, Te Brake, Kaptein, AuĂ©e.

Foto's: BSRAgency / OrangePictures