FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag haar tweede oefenduel in de voorbereiding gewonnen. Op het complex van Sparta Enschede werd het 2-0.

teamfoto
60246374 FC Twente
60246448 FC Twente
60246501 FC Twente
60247477 FC Twente

Op Sportpark Scheurserve werd er drie keer 25 minuten gevoetbald. Het elftal van Joran Pot begon overtuigend tegen de ploeg van oud FC Twente Vrouwen-trainer Robert de Pauw. Ondanks de meerdere kansen werd er tijdens het eerste blok niet gescoord. In het tweede blok kwam Bayer Leverkusen meer aan het aanvallen en gingen de kansen heen en weer, maar na 50 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.

Vijf minuten in het derde blok was de openingstreffer daar. Dhont werd oog in oog gezet met de keepster en werkte beheerst af met links. Tien minuten later werd de score verdubbeld. Nog geen minuut in het veld was het Jill Diekman in haar eerste minuut (!) voor FC Twente die met een bekeken schot de keepster van Bayer Leverkusen kansloos liet: 2-0. Zo eindigde een intensieve wedstrijd in een overwinning van FC Twente.

FC Twente Vrouwen - Bayer 04 Leverkusen 2-0

• 55' Dhont 1-0
  • 65' Diekman 2-0

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong (38' Doege), Vliek, Auée, Everaerts (64' Kerkdijk), Olislagers, Van Ginkel, Kroezen (64' Diekman), Verdaasdonk (50' Boshuizen), Rijsbergen (64' Masseling), Dhont, Oude Elberink (50' Vermeer).

Foto's: OrangePictures