adovrtwevr FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft donderdagmiddag de eerste halve finale van de Eredivisie Cup tegen ADO Den Haag gewonnen. De ploeg won met 1-6. Zondag (12.15 uur) wordt op Sportcampus Diekman in Enschede de return gespeeld.

De thuisploeg opende halverwege de eerste helft de score. Douma maakte de 1-0 voor ADO Den Haag. Nadat Fenna Kalma het houtwerk al had geraakt, scoorde ze tien minuten voor rust alsnog de gelijkmaker. Vroeg in de tweede helft zette Anna-Lena Stolze, die net in de ploeg was gekomen, voor de voorsprong (1-2). Na een uur spelen scoorde Fenna Kalma haar tweede doelpunt van de middag (1-3) en tien minuten later was het treffen beslist toen Renate Jansen kort achter elkaar voor de 1-4 en 1-5 zorgde. Stolze bleef gevaarlijk en maakte een kwartier voor tijd de 1-6.

De andere halve finale gaat tussen PSV en Ajax. De finale van de Eredivisie Cup wordt gespeeld op zondag 5 juni.

ADO Den Haag – FC Twente Vrouwen 1-6 (1-1)