FC Twente Vrouwen ajavrtwevr

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt in Amsterdam. Op sportcomplex De Toekomst versloeg de ploeg van Joran Pot de regerend landskampioen met 0-1.

62390529 FC Twente

De eerste grote mogelijkheid in de wedstrijd was voor Ajax. Een twee-tegen-twee situatie werd niet goed uitgespeeld en belandde met een schuivertje in de handen van De Jong. In een wedstrijd waarin grote kansen schaars waren kwam FC Twente na 22 minuten op voorsprong. Liz Rijsbergen bereikte na goed voorbereidend werk Renate Jansen, die beheerst binnenschoot: 0-1. Voor rust leverden een aantal corners nog wat gevaar op voor Ajax, maar grote kansen bleven uit.

De tweede helft kwam traag op gang. Na ruim een kwartier spelen was het alleen Ajax die een kans had om te scoren via Leuchter, maar haar schot ging over. In de fase daarna was het ook Ajax dat de meeste kansen creëerde via onder andere Spits met een volley vanaf randje zestien. Vijf minuten voor tijd was de ploeg uit Amsterdam dichtbij de gelijkmaker, maar het schot spatte uiteen op de lat van De Jong. FC Twente hield staande en verstevigde daardoor de koppositie in de Vrouwen Eredivisie.

Ajax - FC Twente Vrouwen 0-1 (0-1)

• 22' 0-1 Renate Jansen

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Vliek, Auée, Dijkstra, Olislagers, Van Ginkel (75' Te Brake), Kaptein, Ziemer, Peddemors, Rijsbergen (65' Everaerts), Jansen (85' Kroese).

Foto's: OrangePictures & Soccrates