FC Twente Vrouwen psvvrtwevr

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond in Eindhoven een overwinning geboekt tegen PSV. Op De Herdgang stond na 90 minuten een 1-2 eindstand op het scorebord.

62172513 FC Twente
62172138 FC Twente
62172520 FC Twente
62172142 FC Twentek

Met Daniëlle de Jong terug onder de lat schoot FC Twente Vrouwen uit de startblokken. Marisa Olislagers toonde zich een ware vrije trappen-specialist door wederom een vrije trap raak te schieten. Met een fraaie krul verschalkte ze keepster Alkemade na vier minuten. In het natgeregende Eindhoven werden er in de eerste helft niet veel kansen gecreëerd. Het was PSV die vlak voor rust twee mogelijkheden had om de stand gelijk te trekken, maar in twee instanties werd er over geschoten.

Ook na rust begon FC Twente scherp door meteen een grote kans te creëeren. Renate Jansen werd vanaf de aftrap diep gestuurd, maar verdedigend werk van PSV voorkwam een doelpunt aan Twentse zijde. Tien minuten in de tweede helft was daar toch het doelpunt voor FC Twente. Een fraaie actie van Rijsbergen werd binnengeschoten door Jansen, die de bal beheerst in de rechter bovenhoek krulde. Het antwoord van PSV kwam binnen een minuut. De Jong kon geen redding brengen op een inzet van Hulswit, die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. De aansluitingstreffer bracht energie bij PSV, dat hierna steeds gevaarlijker werd. Meerdere mogelijkheden van beide kanten leverden geen doelpunten op, waardoor FC Twente de drie punten mee naar Enschede nam.

PSV - FC Twente Vrouwen 1-2 (0-1)

• 4' 0-1 Marisa Olislagers
  • 54' 0-2 Renate Jansen
  • 55' 1-2 Zera Hulswit

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Vliek, Dijkstra, Auée, Olislagers, Kaptein, Te Brake (84' Everaerts), Peddemors (73' Van Ginkel), Rijsbergen (65' Stolze), Ziemer, Jansen.

Foto's: OrangePictures