FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zich geplaatst voor de volgende voorronde in de UEFA Women's Champions League. In een enerverende wedstrijd wist FC Twente een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning.

60956817 FC Twente
60956512 FC Twentek

Levante schoot uit de startblokken door twee keer in vijf minuten te scoren, door een bal bij de tweede paal binnen te werken. Na deze dreun herpakte FC Twente zich en kwam het meer in de wedstrijd. Door een opmerkelijke goal van Renate Jansen, die een foutje achterin bij Levante afstrafte, werd het na ruim een half uur spelen 1-2. Net voor rust trok Auée de stand gelijk door bij een corner goed op te letten en binnen te schuiven.

Na rust meldde Levante zich vaak voor de goal van De Jong, maar leidde dit niet tot grote kansen. Na een paar spannende momenten was een geweldige redding van De Jong genoeg om de stand gelijk te houden. Even later zette FC Twente de wilskracht om in een doelpunt: Sophie te Brake was er bij een vrije trap als de kippen bij en kopte binnen.

Levante UD - FC Twente Vrouwen 2-3 (2-2)

• 14' 1-0 Serer
  • 17' 2-0 Redondo
  • 34' 2-1 Jansen
  • 43' 2-2 Auée
  • 69' 2-3 Te Brake

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Everaerts, Auée, Dijkstra, Olislagers, Van Ginkel, te Brake (85' Stolze), Kaptein, Vliek, Rijsbergen, Jansen.

Foto's: OrangePictures