FC Twente Vrouwen twevradovr

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag ADO Den Haag verslagen. Op Sportpark Schreurserve werd met 1-0 gewonnen.

65687346 FC Twente
65691904 FC Twente
65691901 FC Twente
65692115 FC Twente 1 gesleept
65687708 FC Twente
65688385 FC Twente

Na twee minuten leek Ella Peddemors de voorsprong al op haar schoen te hebben. Ze kreeg de bal voor het inschieten in het strafschopgebied, maar haar poging werd ternauwernood geblokt. Drie minuten later kon FC Twente weer op voorsprong komen, maar de lat en de keepster voorkwam de Twentse treffer. Na iets meer dan tien minuten was daar toch de voorsrong, toen Olislagers een vrije trap klaarlegde voor Auée, die tekende voor de 1-0. De eerste helft leverde verder geen kansen op, behalve een geweldige redding van De Jong, waardoor FC Twente met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft kreeg FC Twente na een kwartier de eerste kans om de score te verdubbelen. Dhont werd met een diepe bal bereikt en schoot in één keer op doel, maar de bal ging over. De rest van het duel werd er niet veel meer gecreëerd en had FC Twente het doel om de wedstrijd over de streep te trekken. Dit lukte, waardoor de volledige buit in Enschede bleef.

FC Twente Vrouwen - ADO Den Haag 1-0 (1-0)

11' 1-0 Auée

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Everaerts, Dijkstra, Auée, Olislagers, Van Ginkel, Kaptein, Peddemors, Jansen (71' Ziemer), Dhont (71' Oude Elberink), Rijsbergen (83' Stolze).

Foto's: OrangePictures