FC Twente Vrouwen twevrajavr

FC Twente Vrouwen heeft haar foutloze status in de Vrouwen Eredivisie niet kunnen behouden. Zondagmiddag verloor FC Twente in De Grolsch Veste met 0-3 van nummer twee Ajax.

240303HO09185
240303HO09272
240303HO09295
240303HO09308
240303HO09518
240303HO09524

FC Twente Vrouwen begon goed aan de wedstrijd. De zevenduizend supporters in De Grolsch Veste zagen in de openingsfase dat het eerste gevaar van Renate Jansen kwam. FC Twente was dreigend in het eerste deel voor rust, maar kwam niet tot scoren. De thuisploeg moest waakzaam zijn voor de uitbraken van Ajax, dat halverwege de eerste helft de leiding nam. Leuchter profiteerde van een diepe bal van achteruit en schoot binnen (0-1). Nog voor rust verdubbelde Ajax de voorsprong via Noordam (0-2).

Na rust ging FC Twente op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de aanvallen strandden richting Amsterdamse doel. Met nog een kleine twintig minuten op de klok kwam Ajax zelfs op 0-3. In de slotfase was FC Twente niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd.

FC Twente Vrouwen – Ajax 0-3 (0-2)

25’ Leuchter 0-1
38’ Noordam 0-2
72’ Van de Velde 0-3

Scheidsrechter: Van der Helm
Toeschouwers: 7.000

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Vliek, Te Brake (46’ Auée), Dijkstra, Olislagers, Peddemors (63’ Van Dooren), Kapteijn, Van Ginkel, Jansen, Ziemer (70’ Oude Elberink), Rijsbergen (83’ Carleer).

Foto’s: SoccratesImages /KNVB