alkvrtwevr FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt tijdens de uitwedstrijd tegen vv Alkmaar. De ploeg won in Noord-Holland met 1-5. Door deze zege gaat FC Twente Vrouwen weer aan kop in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Komende week is er een interlandweek, zondag 5 december speelt FC Twente Vrouwen op Sportcampus Diekman in Enschede thuis tegen ADO Den Haag.

52468645 FC Twente

Fenna Kalma opende vroeg in de wedstrijd de score, in de eerste minuut was de spits trefzeker en maakte ze haar 15competitietreffer van dit seizoen. Kayhleigh van Dooren was tien minuten later verantwoordelijk voor de 0-2. Van Dooren kreeg zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax een rode kaart, maar deze werd geseponeerd, waardoor ze tegen Alkmaar in actie kon komen. Binnen het half uur maakte FC Twente Vrouwen via Suzanne Giesen de derde treffer van de avond en direct na rust scoorde Van Dooren haar tweede treffer. In de slotfase scoorde de thuisploeg via Henschen de 1-4. Het slotwoord was voor FC Twente, Renate Jansen maakte in de slotminuut de vijfde Twentse treffer.

vv Alkmaar – FC Twente Vrouwen 1-5 (0-3)