FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond in de slotfase van de wedstrijd gewonnen van PEC Zwolle. Op Sportpark Schreurserve kwam de ploeg terug na een 0-1 achterstand en boekte door twee goals van Liz Rijsbergen een 2-1 zege.

DSC07570 Large

FC Twente Vrouwen had moeite met de fanatieke Zwollenaren. Na bijna 20 minuten wisten de bezoekers te scoren. Dijsselhof tikte een hoge bal over keepster De Jong en zette PEC Zwolle daarmee op voorsprong. Tot veel kansen kwam FC Twente in de eerste helft niet. Ziemer raakte na meer dan een half uur spelen vanuit een corner de paal, ondanks dat FC Twente in deze fase wat meer grip op het duel kreeg leidde het niet tot meer kansen.

In de rust besloot trainer Joran Pot om met twee verse krachten de tweede helft in te gaan. FC Twente nam in de tweede helft het initiatief en zette dit na een kwartier om in een doelpunt. Liz Rijsbergen schoot met links op doel. Ze zag de bal van richting veranderen en via de paal achter keepster Tijink belanden. Rijsbergen kroonde zich in de 83e minuut tot matchwinnaar door haar tweede van de avond te maken. Oog-in-oog met keepster Tijink schoot Rijsbergen raak in de rechterbovenhoek.

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle 2-1 (0-1)

• 19' Dijsselhof 0-1
  • 59' Rijsbergen 1-1
  • 83' Rijsbergen 2-1

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Vliek (46' Everaerts), Auée (46' Te Brake), Dijkstra, Olislagers, Van Ginkel, Kaptein, Peddemors, Jansen, Ziemer, Rijsbergen (85' Oude Elberink).

Foto's: OrangePictures