FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond het heenduel in de laatste voorronde van de Champions League met een gelijkspel afgesloten. Tegen BK Häcken in Zweden stond na negentig minuten een 2-2 eindstand op het scorebord. Volgende week wacht de return in Enschede.

FC Twente vrouwen begon goed aan de wedstrijd in de Bravida Arena in Göteborg. Het leverde in de openingsfase enkele kansen op en na een kwartier spelen het openingsdoelpunt. Taylor Ziemer kreeg rond het strafschopgebied de bal in haar bezit door een defensieve fout bij Häcken. Ze plaatste de bal vervolgens kundig in de linker onderhoek. Ondanks het overwicht gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in door een doelpunt van Felicia Schröder in de blessuretijd van de eerste helft.

DVS00865

Twee minuten na rust kwam Häcken zelfs op voorsprong door een doelpunt van Katariina Kosola. FC Twente Vrouwen herstelde de schade relatief snel. Leon Vliek verraste de keeper namelijk met een hard schot in de korte hoek. In de tweede helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Dat leverde over en weer enkele mogelijkheden op, maar een doelpunt viel er niet meer in Zweden. Daardoor ligt alles nog open voor de return in Enschede.

FC Twente Vrouwen speelt volgende week (18 oktober) tegen BK Häcken de return in de laatste voorronde van de Champions League. De aftrap is om 19:00 uur in De Grolsch Veste. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League. Voor FC Twente Vrouwen zou dat voor het eerst in de geschiedenis zijn. Op dit moment zijn er rond de 5.000 kaarten verkocht. Klik hier om jouw kaart(en) aan te schaffen.