FC Twente Vrouwen twevrbkhvr

FC Twente Vrouwen is er woensdagavond niet in geslaagd de groepsfase van de UEFA Women's Champions League te bereiken. In De Grolsch Veste verloor de ploeg met 1-2 van BK Häcken.

61524585 FC Twente

Na het 2-2 gelijke spel van vorige week in het Zweedse Göteborg kon FC Twente Vrouwen zich woensdagavond in De Grolsch Veste ten koste van BK Häcken plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Nooit eerder schaarde FC Twente Vrouwen zich bij de beste zestien van Europa.

Met de steun van 8.000 supporters op de tribune ging FC Twente Vrouwen fel van start. Dankzij de snelheid van Liz Rijsbergen dook het vroeg in de wedstrijd op voor het Zweedse doel, maar bracht de goalie redding. Aan de andere zijde moest de Twentse defensie ook ingrijpen om een vroege tegentreffer te voorkomen. Een schot van dichtbij ging net over het doel van Daniëlle de Jong. Na een kwartier spelen kreeg Marisa Olislagers de beste mogelijkheid. Uit een goede combinatie tussen Van Ginkel en Jansen schoot Olislagers de bal rakelings voor het Zweedse doel.

Na een half uur spelen leidde Renate Jansen de voorsprong van FC Twente in. De aanvalsters ging goed door op de linkerflank en bezorgde de bal bij Leonie Vliek. Met een bekeken schot liet ze de Zweedse goalie kansloos (1-0). FC Twente bleef jagen op een tweede treffer, maar grote mogelijkheden waren er niet.

Met Ella Peddemors in het veld voor Taylor Ziemer begon Twente aan de tweede helft, waarbij Peddemors direct na rust een grote kans kreeg op de 2-0. In de kluts kwam de bal bij de middenveldsters, maar ze kreeg de bal niet onder controle om succesvol te zijn. Na een uur kantelde het duel volledig. BK Häcken profiteerde via Angevard van de ruimte die het kreeg en zij schoot de gelijkmaker binnen. Binnen vijf minuten was het opnieuw raak, dit keer via Schröder die de Twentse verdediging verraste (1-2). In deze fase van de wedstrijd drong Häcken nog meer aan en moest FC Twente zorgen dat het in de wedstrijd bleef.

Met nog enkele minuten op de klok drong FC Twente meer aan om de gelijkmaker te scoren, maar tot echte grote kansen kwam leidde dit niet. Na negentig minuten moest FC Twente haar meerdere erkennen in de Zweden en kwam er een eind aan het Europese seizoen voor de ploeg van Joran Pot.

Komende zaterdag komt FC Twente Vrouwen weer in actie voor de competitie, dan gaat het op bezoek bij ADO Den Haag.