Eerste selectie psvtwe

FC Twente is er woensdagavond niet in geslaagd de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken. Tegen PSV, dat dit seizoen nog foutloos in de competitie is, werd een 3-1 nederlaag geleden.

BE14178

Gesteund door ruim 1.400 FC Twente-supporters begon de ploeg van Joseph Oosting aan het duel in Eindhoven. FC Twente had het in de openingsfase lastig tegen de koploper van de Eredivisie en het was ook PSV dat voor de meeste dreiging zorgde. Kort nadat Ricky van Wolfswinkel een eerste mogelijkheid kreeg, schoot Vertessen namens de thuisploeg de bal achter Unnerstall (1-0). Dat was ook de ruststand.

Tien minuten na rust kwam FC Twente op een 2-0 achterstand, nadat Luuk de Jong raak kopte. De voorsprong werd vijf minuten lateruitgebreid nadat Bakayoko van afstand raak schoot. Nadat Oosting enkele verse krachten in de ploeg bracht zorgde Manfred Ugalde voor de 3-1. Eiting maakte het de PSV-defensie lastig en uiteindelijk profiteerde Ugalde.

In de slotfase kreeg enkele mogelijkheden en kreeg Ricky van Wolfswinkel de beste kans om de tweede Twentse treffer van de avond te maken. Verder kon de spanning niet meer worden teruggebracht in de wedstrijd.

Komende zaterdag komt FC Twente weer in actie voor de competitie, dan gaat het op bezoek bij N.E.C., aftrap 16.30 uur.