Woensdag bekerduel in Oss

Eerste selectie

Woensdagavond neemt FC Twente het in de 1e ronde van het KNVB bekertoernooi op tegen O.S.S.’20. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt in het Frans Heesenstadion, de thuisbasis van Top Oss. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Martin Perez. Ruim tweehonderd FC Twente-supporters zijn erbij. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN.

Derde divisionist O.S.S. ’20 staat momenteel tweede in de zondagcompetitie, waar afgelopen zondag met 3-1 van Hollandia werd gewonnen. In de weken ervoor speelde de ploeg gelijk bij JOS (3-3) en won het van EVV (1-0) en Groene Ster (2-0). 

Tim Waterink is met vijf competitietreffers de huidige topscorer bij de Brabantse club. Waterink speelde eerder in de jeugd van Vitesse, N.E.C. en FC Groningen.

Bertrand Kreekels, sinds 2017 hoofdtrainer van de club uit Oss, boekte in zijn eerste seizoen al direct succes door kampioen te worden in Hoofdklasse. De jaren daarna eindigde O.S.S. ’20 in de Derde Divisie respectievelijk als zesde, eerste en vijfde.

Eind september kwalificeerde O.S.S. ’20 zich voor de eerste ronde door in de voorronde te winnen van HSC ’21. Door doelpunten van Jos Peltzer en Tom Pijnenburg werd de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt, daarin is FC Twente woensdag de tegenstander.