Eerste selectie Supporters

Beste supporter,

Afgelopen zondag beleefden we een prachtige middag in De Grolsch Veste. Door een zondagsschot van Robin Pröpper kreeg de ploeg van Rons Jans tegen landskampioen Ajax in de slotfase met een punt de terechte beloning. Voor velen voelde het als een overwinning. Na afloop bleven bijna alle supporters in het stadion om de spelers te bedanken. De taferelen die zich voor Vak-P afspeelden waren niet te beschrijven, wat een vreugde. Vak-P had zich overigens kort voor de aftrap al onderscheiden met een prachtig spandoek. Dit doek werd uitgerold naar aanleiding van de heropening van hun home. De in de zomer overleden ex-voorzitter en erelid Ferdinand Fransen kreeg een mooi eerbetoon in de vorm van een applaus. Na de wedstrijd kijk je als organisatie natuurlijk waar het beter kan. Je ziet dan dat er altijd verbeterpunten zijn. De stoeltjes waren niet allemaal schoon en de afhandeling bij de toegangspoorten kan nog sneller. Opvallend was dat tientallen supporters, ondanks herhaalde oproepen, geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Zij moesten naar huis om deze alsnog op te halen.

Hugo de Jonge tevreden
Demissionair minister Hugo de Jonge keek tevreden terug op het aflopen speelweekend in de Eredivisie. Op een paar losse incidenten na was het weekend goed verlopen. Er waren geen lege supportersvakken meer waardoor de supporters beter verspreid waren over de vakken. Dit blijft belangrijk om spreiding te garanderen en daarmee besmettingen te voorkomen. Ook werden toegangsbewijzen goed gecontroleerd. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar dit moet de opmaat zijn naar volledig bezette stadions.

Ook 2/3 bezetting bij FC Twente – FC Utrecht
Door het besluit van het kabinet mogen we ook bij de wedstrijd FC Twente – FC Utrecht op zaterdag 11 september maximaal 20.000 supporters ontvangen in De Grolsch Veste. FC Twente stelt alles in het werk om de supporters die in het bezit zijn van een seizoenkaart toegang te geven tot de wedstrijd tegen FC Utrecht. Daarom vragen we seizoenkaarthouders zich te melden, als zij de wedstrijd tegen FC Utrecht niet bezoeken. Als compensatie biedt FC Twente twee kaarten aan (naast elkaar op de tribune) voor een andere thuiswedstrijd in de Eredivisie, behalve tegen Feyenoord en Heracles Almelo.

Retrojack voor seizoenkaarten
Zoals bekend ontvangen seizoenkaarthouders als dank voor het verlengen van de seizoenkaart een uniek retrojack. Zij zullen deze medio december ontvangen. Voor die tijd komen we met informatie over de verspreiding van de jacks.

Eerste selectie naar SC Cambuur
Zoals al gezegd haalde de ploeg van Ron Jans tegen Ajax een meer dan verdiend punt. De ploeg gaf alles om een goed resultaat te bereiken. Het geeft aan dat, ondanks enkele blessures van spelers, deze ploeg tot veel in staat is.
Inmiddels is ‘Ajax’ alweer vergeten en zijn staf en spelers hard aan het werk om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen SC Cambuur. Dat wordt weer een heel andere wedstrijd, maar als de instelling dezelfde is als tegen Ajax kan een resultaat niet uitblijven. SC Cambuur is na twee jaar bovenaan te hebben gestaan in Keuken Kampioen Divisie eindelijk terug in de Eredivisie. Dat is dik verdiend. Trainer Henk de Jong zal zijn team ongetwijfeld goed hebben voorbereid op de wedstrijd tegen FC Twente. We zullen er dus vanaf het begin moeten staan. Wat dat betreft is de wedstrijd tegen Fortuna Sittard wellicht een goede les geweest. FC Twente zal een wedstrijd nooit meer zo beginnen als in Limburg. In Leeuwarden is Godfried Roemeratoe niet meer van de partij. Hij werd deze week verhuurd aan Willem II. We wensen Godfried veel succes in Tilburg.

FC Twente/Heracles Academie start competitie
Dit weekend gaat het voor de teams van de FC Twente Heracles Academie serieus beginnen. De voorbereiding is afgesloten en morgen staat voor de O21 van Nicky Kuiper en Mark Looms de eerste officiële competitiewedstrijd op het programma. Na bijna een jaar geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, moet dit een heerlijk gevoel zijn. De start van de competities voor de overige teams duurt nog iets langer, maar zij spelen zaterdag allemaal, met uitzondering van O12, een bekerduel. Ook zeker iets om naar uit te kijken. Succes jongens! Wedstrijdprogramma’s, uitslagen, maar ook nieuwtjes zijn te volgen via Instagram, Twitter en de website van de FC Twente/Heracles Academie.

FC Twente Vrouwen tegen Benfica
In een spectaculaire slotfase wist FC Twente Vrouwen zich te plaatsen voor de play-offs van de Champions League voor vrouwen. Tot tien minuten voor tijd stond de ploeg van trainer Robert de Pauw met 0-3 achter tegen het Servische Sparta Subotica. Door twee treffers van Fenna Kalma en een van Anna-Lena Stolze was het na negentig minuten 3-3. In de verlenging scoorde FC Twente Vrouwen nog twee keer en plaatste zich voor de play-offs. Daarin is Benfica de tegenstander. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League. FC Twente Vrouwen begint met een thuisduel: dinsdag 31 augustus om 19.30 uur in De Grolsch Veste. Vanavond speelt FC Twente Vrouwen de eerste wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. VV Alkmaar is de tegenstander. Er wordt om 19.30 uur afgetrapt in De Grolsch Veste. (informatie over de kaartverkoop van beide wedstrijden vind je op onze kanalen).

Op naar een mooie voetbalweek!

Jan-Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur