Eerste selectie twenec

FC Twente heeft zaterdagavond met 3-3 gelijkgespeeld tegen NEC Nijmegen. De Tukkers kwamen een 1-3 achterstand te boven en wendden op een doelpuntrijke avond in de slotfase een nederlaag af. Bij FC Twente scoorde Sem Steijn twee keer en was Manfred Ugalde vlak voor tijd verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Bij FC Twente startte Carel Eiting op de plek van de geschorste Michal Sadilek, die vorige week bij FC Utrecht twee gele kaarten incasseerde. Voor Eiting was het zijn eerste basisplaats sinds zijn komst naar Enschede. Ook Robin Pröpper stond aan de aftrap tegen de Nijmegaren. Hij viel uit tegen FC Utrecht, maar was op tijd hersteld.

In de beginfase liet FC Twente zich in een uitverkochte Grolsch Veste meteen gelden. Na een onderschepping van Pröpper en via Daan Rots kon Ugalde schieten. Jasper Cillessen tikte de bal uit de hoek. Kort daarna zag de goalie de bal wel langs zich heengaan na een inzet van Michel Vlap. De paal bood de gasten echter redding. FC Twente bleef na die pogingen het initiatief houden tegen een veelal ver teruggetrokken NEC. De openingstreffer kwam vlak voor rust op naam van Steijn, die op aangeven van Vlap de 1-0 door de benen van Cillessen schoot.

Openingstreffer Steijn tegen NEC2

Na rust was NEC snel trefzeker. Vlap wilde de bal uit een corner uit de zestien koppen, waarna de bal via de inlopende Mathias Ross achter Lars Unnerstall belandde (1-1). FC Twente was daarna niet meer de ploeg die het in de eerste helft was en zag NEC in een kort tijdsbestek uitlopen naar 1-3 via Bart van Rooij en Youri Baas. FC Twente wisselde aanvallend en zette een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op het scorebord via Steijn (2-3).

FC Twente, dat ondertussen ook speelde met Joshua Brenet die zijn rentree maakte, ging in het laatste kwartier van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker. Na een schot van Gijs Smal en twee waarschuwingen van Ugalde was het uiteindelijk Ugalde die de stand gelijk trok. Hij verschalkte Cillessen met een schot vanaf de zestien (3-3). Met het publiek erachter rook FC Twente dat er nog meer in zat. De druk voor een vierde treffer werd nog even opgevoerd in de laatste minuten, maar gescoord werd er niet meer. Na zes treffers eindigde het duel met NEC in 3-3.