Eerste selectie

Joseph Oosting is blij met de manier waarop FC Twente het seizoen in de Eredivisie heeft hervat. In een uitverkochte Grolsch Veste won FC Twente in de eerste wedstrijd van 2024 met 2-1 van AZ.

“Dit wil je graag. We wisten natuurlijk dat we concurrenten van elkaar zijn”, zei Joseph Oosting na afloop, doelend op de plekken van FC Twente en AZ op de ranglijst. “We hebben een goed trainingskamp en goede trainingsweken gehad. Dan wil je de herstart zo goed mogelijk starten. Als je dan wint, en met name de manier waarop, vind ik dat heel erg mooi.”

Weerbaarheid na de 0-1

In de wedstrijd tegen AZ kwam FC Twente na vier minuten op achterstand (0-1). “De één zal zeggen dat het een fout van ons is, de ander zal zeggen dat het de kwaliteit van AZ is. We kwamen achter, maar dan zie je ook de weerbaarheid”, vervolgt Oosting. “Als ik zie hoe wij AZ onder druk hebben gehouden, hebben we dat prima gedaan.”

Ambitie laten zien

“We hadden redelijk snel de bal en het gevolg daarvan was dat we veel kansen bij elkaar hebben gespeeld en vlak voor rust de verdiende gelijkmaker maakten. En op die voet zijn we verder gegaan. We waren verdedigend goed, maar ook aan de bal. Vandaag hebben we ambitie laten zien, de hele wedstrijd lang."

Youtube Thumbnail 23 24 13 v2
Lars Unnerstall

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.