Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Vreugde en verdriet liggen soms heel dicht bij elkaar. Dat hebben we woensdagavond in De Grolsch Veste meegemaakt. De selectie en de staf van FC Twente zorgden voor een indrukwekkend eerbetoon aan de deze week overleden Jody Lukoki. Een emotioneel moment voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen.

In strijd om rechtstreekse plaatsing voor Europese voetbal was een overwinning tegen Groningen noodzakelijk, maar we keken ook met een schuin oog naar wedstrijd van AZ tegen FC Utrecht. Onze spelers behaalden een verdiende 3-0 zege, waarna het wachten was op het eindsignaal in Utrecht. Even na tien uur veranderde De Grolsch Veste in een snelkookpan van emoties. Nadat duidelijk werd dat AZ punten had verspeeld in de Galgenwaard, ontstond er een spontaan voetbalfeest. Het was prachtig om de vreugde en vooral de ontlading van de spelers te zien. 

De selectie van Ron Jans heeft een fantastisch seizoen doorgemaakt. Het is prachtig dat de spelers de beloning hebben gekregen die zij verdienen: Europees voetbal. De eerste speeldata, 4 en 11 augustus, kunnen alvast in de agenda worden genoteerd. De loting vindt plaats op 18 juli.  

We zijn niet alleen trots op onze spelers, maar op iedereen bij de club. Spelers, supporters, sponsors, medewerkers en vrijwilligers, dit succes is van ons allemaal. 

Voetbalfeestje
Na een schitterend seizoen willen de spelers de supporters bedanken voor de fantastische steun die zij het hele jaar hebben gekregen. De selectie nodigt de supporters uit om maandagavond naar De Grolsch Veste te komen voor een feestje bij het stadion. Het voorprogramma begint om 17.00 uur en de avond duurt tot 21.00 uur. We weten waar we als club vandaan komen en na acht jaar gaat FC Twente weer Europa in. Na moeilijke jaren werd het sportieve herstel ingezet, maar moesten de stadions daarna lange tijd leeg blijven. We zijn met zijn allen terug en willen dit seizoen samen afsluiten! 

Seizoenkaartverlenging
Vorige week zijn we gestart met de seizoenkaartverlenging. Binnen tien dagen hebben 12.000 supporters hun kaart verlengd en hebben we 2.300 aanvragen gekregen van supporters die ook een seizoenkaart willen in het nieuwe seizoen. Dat zijn fantastische aantallen, we hopen natuurlijk op een volle Veste. Huidige seizoenkaarthouders kunnen tot en met 25 mei hun kaart verlengen.  

FC Twente Vrouwen
Hopelijk kunnen we zaterdag opnieuw sportief succes vieren. FC Twente Vrouwen speelt om 14.00 uur in De Grolsch Veste tegen PSV. Wanneer er wordt gewonnen en concurrent Ajax puntverlies lijdt bij Feyenoord, is FC Twente Vrouwen landskampioen! Inmiddels zijn er bijna 3.000 kaarten verkocht. We kijken uit naar een mooie voetbalmiddag. Seizoenkaarthouders van FC Twente kunnen online een gratis ticket bestellen via de website.  

OranjeLeeuwinnen in De Grolsch Veste
Deze zomer ontvangen we de OranjeLeeuwinnen in De Grolsch Veste. Het Nederlands vrouwenelftal speelt op zaterdag 2 juli in Enschede tegen Finland. Voor de Leeuwinnen de laatste oefenwedstrijd richting het EK dat deze zomer in Engeland wordt gehouden. Het is mooi dat we ook dit jaar een interland mogen organiseren in De Grolsch Veste. Informatie over de kaartverkoop is te vinden op de website van de KNVB. 

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur