Eerste selectie club

Beste supporters,

Allereerst wil ik iedereen het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2022 voorspoedig, sportief en vooral gezond mag verlopen.

Ondanks de strenge coronamaatregelen die sinds vorige maand gelden, zijn de besmettingen niet gedaald. De gevolgen van de omikronvariant waren afgelopen week (nog) niet terug te zien in de ziekenhuisopnames, maar corona blijft een grote rol spelen in onze samenleving. Dat merken we ook in het betaald voetbal. Begin december is al besloten om als eerste selectie deze winter ‘thuis’ te blijven en ons in de eigen omgeving voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Diverse clubs hebben deze week op het laatste moment het trainingskamp afgeblazen of zijn vervroegd teruggekeerd vanwege coronabesmettingen. Voor de spelers gelden nieuwe protocollen om corona buiten de deur te houden. Zo doen alle spelers en stafleden elke ochtend een zelftest en wordt er richting de wedstrijden een PCR-test afgenomen.

Begin volgende week wordt er door het nieuwe kabinet gesproken over de coronamaatregelen en volgt een nieuwe persconferentie. We staan dan aan de vooravond van de tweede competitiehelft in de Eredivisie. Als de omstandigheden in de samenleving het weer toelaten, rekenen we op een snelle en veilige terugkeer van volledig publiek in de stadions. De clubs hebben begin dit seizoen veel geïnvesteerd om de supporters op een veilige manier te ontvangen. Daarom willen we als betaald voetbal een constructieve partner van het nieuwe kabinet zijn om samen naar oplossingen te kijken hoe we supporters weer snel kunnen verwelkomen in de stadions.

Eerste selectie
De ploeg van trainer Ron Jans werkt de komende week verder toe naar de herstart van de competitie. Zaterdag 15 januari ontvangen we sc Heerenveen in De Grolsch Veste. Ramiz Zerrouki zal er niet bij zijn. Hij komt de komende weken met Algerije in actie tijdens de Afrika Cup.
Of Michal Sadilek beschikbaar is zal naar verwachting volgende week vrijdag bekend worden als de tuchtcommissie uitspraak doet. Naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg tegen FC Utrecht, heeft hij een schikkingsvoorstel gekregen. Daarmee zijn we niet akkoord gegaan. Donderdagavond (13 januari) vindt in Zeist de zitting plaats bij de tuchtcommissie.
Luka Ilic en Dario Dumic zijn vertrokken bij FC Twente. Ilic werd sinds de zomer van 2020 gehuurd van Manchester City, deze huurovereenkomst is per 1 januari beëindigd. Dario Dumic heeft de overstap gemaakt naar het Duitse SV Sandhausen.

Desmond Tutu
Op Tweede Kerstdag overleed Desmond Tutu op 90-jarige leeftijd. In september 2012 bracht aartsbisschop Tutu een bezoek aan FC Twente. Gedurende dit bezoek aan De Grolsch Veste werd Tutu benoemd tot erelid van de club. Tijdens de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen dragen de spelers van FC Twente een rouwband.

Online Nieuwjaarsreceptie
Tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie blikken we in januari vooruit op het nieuwe jaar, een mooi moment om samen aan het jaar te beginnen. Een nieuwjaarsreceptie in De Grolsch Veste kunnen we door de coronamaatregelen niet organiseren. Daarom hebben we ervoor gekozen om net als vorig jaar de Nieuwjaarsreceptie online te verzorgen. Komende donderdag, 13 januari, blikken we in een online tv-uitzending vooruit op 2022. In de uitzending zijn Ron Jans, Martijn Hoogstoevenbeld en ondergetekende te gast bij presentator Bert Eeftink. Daarnaast worden supporters en sponsoren bijgepraat door de businessgeledingen, over FC Twente Vrouwen en de Academie. Vanwege de bovengenoemde zitting in Zeist diezelfde avond omtrent Michal Sadilek, zal Jan Streuer deze avond niet aan kunnen schuiven tijdens de uitzending.
De live-uitzending is vanaf 19.00 uur voor iedereen te volgen via het YouTube kanaal van FC Twente. De uitzending is een samenwerking met Say Yeah Producties uit Enschede.

FC Twente Vrouwen
Ook de speelsters van FC Twente Vrouwen zijn begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Volgende week zondag, 16 januari, spelen zij de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en een week later komt PSV naar Enschede. In aanloop naar het hervatten van de competitie werd deze week bekend dat hoofdtrainer Robert de Pauw na dit seizoen vertrekt bij FC Twente. Ook assistent-trainer Carin Bakhuis verlaat de club. De ploeg staat op een mooie tweede plek op de ranglijst en hopelijk kan het team net als vorig seizoen mooie successen behalen.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur