Eerste selectie heetwe

Daan Rots wist naar eigen zeggen op het moment na het missen van een grote kans in de eerste helft, dat hij het goed zou maken door alsnog te scoren.

“Ik ben altijd heel kritisch. Dat had honderd procent een doelpunt moeten zijn, maar vanaf dat moment wist ik ook dat ik het goed ging maken door alsnog te scoren. Dat is ook gebleken. Tegen AZ bleef ik juist heel rustig, maar ik had nu niet door dat de doelman gokte. Het had een makkelijk doelpunt moeten zijn. Een leermoment, de volgende keer hangt ie weer.”

“Daarna had ik het gevoel dat er nog meer kansen kwamen, want we waren veel beter dan Heerenveen. Bij het doelpunt zag ik al dat de back niet keek en niet zag dat ik al onderweg was. Ik tikte de bal om de keeper heen, zodat het makkelijk scoren was in een open doel.”

“Zoals het team nu staat is fantastisch. Iedereen werkt voor elkaar. Ik vond dat wij de eerste zeventig minuten goed voetbal hebben laten zien. Het laatste kwartier krijg je het dan nog even moeilijk door een toevalstreffer. Iedereen haalt op dit moment een heel hoog niveau. Mooi om te zien dat we vier wedstrijden op rij winnen met deze ploeg.”

foto's: Bas Everhard & OrangePictures