Supporters Eerste selectie

Beste supporters,

Vanaf vandaag gaan de businessclubs de Gouden Talenten en de TOS samen verder onder de naam TOS. De Talent Group Twente (TGT) blijft daar nauw bij betrokken.
We zijn het bestuur van de Gouden Talenten zeer erkentelijk voor de jarenlange inzet en de betrokkenheid bij de club en ik wil hen namens FC Twente hartelijk danken. De TOS gaat op de ingeslagen weg verder en maakt op het moment een mooie groei door richting het nieuwe seizoen. De Gouden Talenten blijven zich wel inzetten voor de talenten van FC Twente en hiervoor hebben zij de Golden Talent Foundation opgericht.

 

Eerste selectie
De selectie speelt zondagmiddag haar tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. In Goor wordt op het complex van GFC afgetrapt tegen FC Nordsjaelland. De wedstrijd tegen de Deense club begint om 14.00 uur. We treffen momenteel de laatste voorbereidingen om dit oefenduel met FC Nordsjaelland live uit te zenden via ons YouTube-kanaal. We houden jullie de hoogte. Mocht je er echt live bij willen zijn in Goor, er zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Vanaf maandag verblijft de selectie in het Duitse Kamen voor een trainingsweek. Daar werken de spelers verder toe naar de start van het seizoen. Deze periode maken enkele jeugdspelers deel uit van de selectie. Twee daarvan zijn Sam Karssies en Mats Rots, jonge talenten uit de Academie. Zij hebben van FC Twente een contract aangeboden gekregen en beiden zetten vanavond hun handtekening onder een meerjarige verbintenis. Hopelijk kunnen deze regionale talenten de komende jaren doorgroeien tot volwaardig lid van de selectie.

Open Dag
De jaarlijkse Open Dag bij De Grolsch Veste gaan we deze zomer anders invullen. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen FC Schalke 04, op vrijdag 22 juli, is er rondom het stadion een plek voor zowel de FC Twente als de Schalke-supporters. Deze wordt ingericht met drink- en eetgelegenheden. Na afloop van de wedstrijd, de seizoensopening in De Grolsch Veste, wordt de selectie van FC Twente gepresenteerd op het veld. Een moment om de ploeg van Ron Jans succes te wensen richting het nieuwe seizoen.
Op woensdag 21 september gaan we een middag in De Grolsch Veste organiseren voor de jongste supporters. Met name een moment voor de jeugd om handtekeningen en foto’s te scoren van de selectie. Meer informatie over deze middag volgt op een later moment.

Horeca
Met ingang van de oefenwedstrijd tegen FC Schalke 04 worden de prijzen van de producten in de horecapunten van De Grolsch Veste aangepast. Een prijsverhoging hebben we zo lang mogelijk uitgesteld, maar door de huidige inflatie en oplopende inkoopkosten zijn we nu genoodzaakt deze (deels) door te berekenen in de prijs. Een beker wordt 50 cent duurder. Tegelijkertijd worden de plastic bekers vervangen, we gaan over op recyclebare Grolsch bekers. De standaardmaat van de grootste maatbeker is 0.4 liter, in plaats van de welbekende 0.5 liter. We weten dat het een veelbesproken item is onder de supporters, maar we rekenen op jullie begrip. 

Vrijwilligersavond
Gisteravond hebben we in De Grolsch Veste een avond gehouden voor onze vrijwilligers bij FC Twente. Een jaarlijks moment om onze mensen te bedanken en in het zonnetje te zetten. Zij staan altijd voor ons klaar, nu konden we iets terug doen. 150 vrijwilligers waren naar het stadion gekomen voor een hapje en drankje en een gezellig samenzijn. De vrijwilligers vervullen voor alle afdelingen bij de club een onmisbare rol en met name op wedstrijddagen kan FC Twente niet zonder deze krachten.

10 jaar FCT Hoksebarge
Supportersvereniging FCT Haaksbergen, beter bekend als FCT Hoksebarge, viert vanavond haar 10-jarig jubileum. De supportersvereniging is met ruim 350 leden een bloeiende vereniging en is altijd erg betrokken bij FC Twente. Ook in coronatijd waren de supporters uit Haaksbergen actief met allerlei initiatieven. Het zijn echte ambassadeurs van onze club. We hopen dat jullie er vanavond een mooi feest van maken, op naar het volgende jubileum. Hoksebarge, gefeliciteerd met jullie 10-jarig bestaan.

OranjeLeeuwinnen in Enschede
Dinsdagavond speelden de OranjeLeeuwinnen in De Grolsch Veste de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Oranje Vrouwen won het duel met 3-0. Morgen ontvangen we de OranjeLeeuwinnen opnieuw als ze tegen Finland spelen. Aftrap 18.00 uur. Dit is de uitzwaaiwedstrijd richting het EK dat komende week in Engeland begint. We kijken uit naar een mooie voetbalavond in ons stadion. We wensen het Nederlands team alvast veel succes richting het Europees Kampioenschap!

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur