Eerste selectie

Beste supporters,

De selectie verblijft momenteel voor een trainingskamp in het Duitse Kamen. Daar werken de spelers verder toe naar de start van het seizoen. Maandagavond gaven zij Michel Vlap een warm welkom bij zijn terugkeer. De aanvallende middenvelder had even daarvoor een driejarig contract met de optie voor nog een seizoen getekend in De Grolsch Veste. Vlap zette toen de inkt droog was direct koers richting Kamen om zich bij de ploeg te voegen. Alsof hij nooit is weggeweest.
FC Twente sluit de trainingsweek in Duitsland vandaag af met een oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Het duel begint om 14.00 uur en is niet toegankelijk voor supporters. Er is een livestream beschikbaar via YouTube.

7 juli 2011
Gisteren hebben we met de nabestaanden stilgestaan bij het dakdrama in De Grolsch Veste. Op 7 juli 2011 kwamen Peter Burgers en Dave Nijkamp daarbij om het leven. Jaarlijks staan we op deze dag samen met de familie van Peter en Dave hierbij stil. Wij herdenken hen tijdens een informele bijeenkomst en leggen bloemen bij het monument. 7 juli 2011 blijft een inktzwarte dag in de geschiedenis van FC Twente.

Uitshirt
Nadat vorige maand het thuistenue werd gepresenteerd, maakt FC Twente vanmiddag het uittenue voor komend seizoen bekend. Het nieuwe uitshirt is online te bestellen via shop.fctwente.nl en direct verkrijgbaar in Fanstore De Grolsch Veste en in de Fanstore in de Enschedese binnenstad. Het derde tenue wordt later deze zomer gepresenteerd.

Oefenduel FC Twente – Bologna
Een week voor de start van het seizoen speelt FC Twente op vrijdag 29 juli in De Grolsch Veste een oefenwedstrijd tegen Bologna. Een goede krachtmeting met de ploeg van voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic en de Nederlanders Jerdy Schouten, Densio Kasius, Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk. Het treffen tegen de Italiaanse club begint om 19.00 uur. Kaartinformatie voor het duel met Bologna volgt.

Oefenduel met FC Schalke 04
Dinsdag is de bestelling van kaarten voor de vriendschappelijke wedstrijd FC Twente – FC Schalke 04 gestart. Door een combinatie van een grote toeloop op de eerste besteldag en de implementatie van het nieuwe ticketingsysteem is dit niet goed verlopen. Ook zat er te weinig tijd tussen de bekendmaking van de kaartinformatie en de start van het bestellen van de kaarten. Hierdoor heeft niet elke supporter tijdig kaarten kunnen kopen in zijn of haar gewenste vak. Dat hadden we beter moeten organiseren.
De komende dagen handelen we alle openstaande vragen af. Pas daarna beginnen we met de vrije verkoop voor het duel met FC Schalke 04.

Horeca
Vorige week hebben we bekend gemaakt dat de prijzen van de producten in de horecapunten van De Grolsch Veste komend seizoen worden aangepast. We weten dat het een veelbesproken onderwerp is onder de supporters en hebben we reacties ontvangen. Er is bij sommigen begrip voor de prijsverhoging, maar bij anderen ook onbegrip.
De afgelopen 3,5 jaar zijn er geen prijsverhogingen geweest, maar door de huidige inflatie en oplopende inkoopkosten waren we nu genoodzaakt een prijsverhoging door te voeren. Door corona hebben we dat niet willen doen, maar achteraf was een gefaseerde prijsverhoging wellicht verstandiger geweest.

Zitting tuchtcommissie
Onlangs hebben we naar aanleiding van de veldbetreding van de supporters na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel gekregen. Het voorstel is een voorwaardelijke geldboete van €5.000,-. We hebben aangegeven niet akkoord te gaan met het voorstel. Gisteravond diende in Zeist de zittingszaak voor de tuchtcommissie. Deze zal binnen 14 dagen uitspraak doen.

FC Twente Vrouwen
Onlangs heeft de loting plaatsgevonden voor de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League. Evenals vorig seizoen mag FC Twente het voorrondetoernooi organiseren en ontvangen we Benfica, Agarista uit Moldavië en Hajvalia uit Kosovo op Sportcampus Diekman in Enschede. FC Twente Vrouwen speelt op 18 augustus in de halve finale tegen Agarista. De winnaar treft op 21 augustus de winnaar van het duel tussen Benfica en Hajvalia. Inzet is plaatsing voor de 2e ronde van de UEFA Women’s Champions League.

Oranje Leeuwinnen in De Grolsch Veste
Afgelopen week hebben we de Oranje Leeuwinnen verwelkomd in ons stadion. Na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland stond zaterdag de uitzwaaiwedstrijd richting het EK op het programma. Voor bijna 15.000 supporters won Nederland met 2-0 van Finland. We kijken terug op een geslaagde voetbaldag en het is altijd mooi om complimenten voor de organisatie te krijgen vanuit de KNVB. Morgenavond speelt Oranje Vrouwen haar eerste wedstrijd op het EK in Engeland. 

Good Goan!!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur