Eerste selectie psvtwe

FC Twente sluit het kalenderjaar donderdagavond af in Eindhoven. In het Philips Stadion treft de ploeg PSV. In aanloop naar deze bekertopper de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

De afsluitende training richting de laatste afspraak van het jaar werkt FC Twente woensdagmiddag af op het Trainingscentrum in Hengelo. Aansluitend reist de selectie af richting Eindhoven om zich verder voor te bereiden op het bekerduel met PSV. Of Joseph Oosting in Eindhoven over een volledige selectie kan beschikken is nog afwachten. “Sommige jongens sluiten vanmiddag weer aan. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt. Zo is het nog afwachten of Robin Pröpper beschikbaar is. Ook Mees Hilgers en Michel Vlap zijn nog een vraagteken”, vertelt Oosting.

PSV – FC Twente in de tweede ronde van de KNVB Beker is een treffen tussen de koploper en de nummer drie van de Eredivisie. Eerder dit seizoen stonden beide teams al tegenover elkaar in De Grolsch Veste (0-3). “In die wedstrijd begonnen we niet goed en in de fase dat we meer grip kregen moesten we met tien man verder”, geeft Oosting aan. “PSV heeft een internationale selectie. We weten dat het lastig wordt, maar we hebben ambities. We willen ons meten met de top van Nederland en dan is deze wedstrijd een heel mooi moment en een uitdaging om te kijken hoe goed we zijn.”

“We kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft”, vervolgt Oosting. “Tegen PSV willen we de lijn doorzetten. We willen ook voor de beker gaan, dat betekent dat we een resultaat moeten halen. Op PSV hebben we geen invloed. We hebben alleen invloed op onszelf, op onze manier van voetballen en hoe we willen spelen. We gaan er alles aan doen om het jaar perfect af te sluiten.”

PSV – FC Twente, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.