Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

PSV – FC Twente viel gisteravond letterlijk en figuurlijk in het water. Door de hevige regenval in Eindhoven was het speelveld onbespeelbaar en ging er een streep door de bekerwedstrijd. Een fikse teleurstelling zo vlak voor de aftrap, zeker voor de 1.600 meegereisde supporters. Iedereen kon zien dat er niet gevoetbald kon worden.
PSV – FC Twente wordt nu zeer waarschijnlijk ingehaald op woensdag 17 januari om 21.00 uur. Later vandaag wordt dat definitief bekend gemaakt. We weten nu al dat wanneer we verder bekeren er opnieuw een bekertopper wacht. Dan een week later in De Kuip.

De teleurstelling van gisteravond is niet het gevoel dat we over houden aan afgelopen jaar. We kunnen wel zeggen dat 2023 voor FC Twente een mooi jaar was. De sportieve prestaties op het veld zijn niet onderbelicht gebleven. De selectie behaalde opnieuw Europees voetbal en bezet de derde positie in de Eredivisie.
Deze zomer namen we afscheid van bijna de volledige staf en een aantal ervaren sterkhouders in de selectie. Het is knap dat de ingeslagen weg van de afgelopen jaren onder leiding van trainer Joseph Oosting wordt vervolgd. Een derde plek in de winterstop, ik denk dat iedereen er vooraf voor had getekend. Deze positie biedt alle kansen op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

Ook in de organisatie zijn goede stappen gemaakt en het financiële herstel van de club heeft zich doorgezet. De uitdaging is om het herstel verder uit te bouwen. Daar zal ook de komende jaren hard aan worden gewerkt, er is nog veel te doen. Zoals bekend gebeurt dat onder aanvoering van een nieuwe algemeen directeur. Mijn opvolger Dominique Scholten start officieel per 1 februari. Hij is al dagelijks op kantoor om zich voor te bereiden op zijn taak. We hebben afgesproken dat ik me na 1 februari als adviseur nog blijf bezig houden met enkele dossiers binnen de club.

De selectie en staf genieten vanaf vandaag van een korte vakantie en brengen de feestdagen door met de familie. De spelers beginnen het nieuwe jaar op dinsdag 2 januari als zij naar Spanje vliegen voor een trainingsweek in de buurt van Valencia. In die week wordt nog een oefenwedstrijd gespeeld. Daar bereidt de ploeg zich voor op de tweede seizoenshelft. Via onze (social) media kanalen houden we iedereen op de hoogte van de verrichtingen van de ploeg.

FC Twente Vrouwen
De KNVB Bekerwinst en het veroveren van de Eredivisie Cup en Super Cup zorgden bij FC Twente Vrouwen voor  nieuw eremetaal in de prijzenkast dit jaar. Het team van trainer Joran Pot liep op een haar na de landstitel mis, maar wist zich wel te plaatsen voor de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Helaas moest de ploeg haar meerdere erkennen in het Zweedse BK Häcken en liep het een ticket voor de groepsfase mis. De teleurstelling was groot, de Europese droom kon niet worden verwezenlijkt. De speelsters lieten deze teleurstelling goed achter zich, want in de competitie werd tot aan de winterstop een reeks van elf achtereenvolgende zeges neergezet. FC Twente Vrouwen staat ruim aan kop in de Vrouwen Eredivisie.
Succes is er ook voor het beloftenteam van FC Twente Vrouwen. Het jeugdteam werd afgelopen week kampioen en speelt na de winterstop weer op het hoogste niveau.

Titel voor Onder 21
Sam Karssies, Juliën Mesbahi, Gijs Besselink, Mats Rots, Sander Sybrandy en Irakli Yegoian hebben afgelopen weekend met de Onder 21-selectie van de FC Twente/Heracles Academie de titel veroverd op het hoogste Onder 21-niveau in Nederland. Na de 2-0 zege op Go Ahead Eagles kon het kampioenschap in de najaarscompetitie worden gevierd. De schaal werd namens FC Twente en Heracles Almelo uitgereikt door Arnold Bruggink en Nico-Jan Hoogma.

In actie voor Stichting ALS Nederland
Samen met revalidatiecentrum Roessingh hebben we ons afgelopen weken ingezet voor 3FM Serious Request om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland en aandacht te vragen voor deze dodelijke ziekte. Morgenavond gaat het ALS Team van Roessingh naar het Glazen Huis in Nijmegen om het opgehaalde bedrag ten behoeve van Stichting ALS Nederland bekend te maken. Er is tot nu toe al meer dan €90.000,- opgehaald. Geweldig. Supporters bedankt!

Tot slot wil ik jullie namens iedereen bij FC Twente heel fijne kerstdagen wensen en alvast een prettige jaarwisseling. Tot in het nieuwe jaar!

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.