Eerste selectie

Drie dagen na de Europese avond in De Grolsch Veste speelt FC Twente morgenmiddag de uitwedstrijd tegen FC Volendam. In aanloop naar het treffen aan De Dijk de vooruitblik met trainer Ron Jans.

“Het was donderdag een intense avond”, kijkt Ron Jans terug. “De teleurstelling over de uitschakeling is groot, maar we kunnen niemand iets verwijten. De spelers hebben alles gegeven. De steun van de supporters was overweldigend; na afloop gaven zij het team met een geweldig applaus de waardering die het verdiende. De wedstrijd tegen Fiorentina is gisteren afgesloten, waarna we vervolgens meteen de voorbereiding op FC Volendam zijn gestart." 

Promovendus FC Volendam opende het seizoen met een 2-2 gelijkspel bij FC Groningen en verloor op eigen veld met 1-4 van N.E.C. “Collega Wim Jonk staat garant voor aanvallend voetbal vanuit een goed georganiseerde defensie. Dat zal morgen in hun uitverkochte stadion niet anders zijn. Ze hebben enkele technisch vaardige spelers en voorin een sterk aanvalsduo in de personen van Veerman en Mühren. We hebben een korte aanloop naar dit duel toe, maar we weten wat er aankomt. We moeten zorgen dat we er morgen om half drie weer klaar voor zijn.”

Ron Jans kan tegen FC Volendam over dezelfde selectie beschikken als afgelopen week. “Er zijn wat kleine fysieke ongemakken na de wedstrijd tegen Fiorentina, maar dat is normaal. Met uitzondering van Julio Pleguezuelo is iedereen van de partij.”

FC Volendam – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. Het duel is live te zien op ESPN 1.