Supporters Eerste selectie

Beste supporters,

Geen fans Fenerbahce naar Enschede, club kan nog in beroep
Vandaag vliegen spelers en staf met een zeer teleurstellend resultaat terug uit Istanbul. Zo’n veertigduizend enthousiaste toeschouwers, waaronder 400 Tukkers, zagen FC Twente veelbelovend starten. Manfred Ugalde schoot de ploeg verdiend naar een voorsprong. Een klein kwartier later kopte oud-ploeggenoot Jayden Oosterwolde op gelukkige wijze de gelijkmaker achter Lars Unnerstall. Toen kort daarop Youri Regeer een ongelukkige rode kaart kreeg, veranderde het wedstrijdbeeld volledig. Fenerbahce nam het initiatief en de ploeg van Joseph Oosting was niet in staat Fenerbahce van een grote score af te houden. Het werd 5-1. Door dit resultaat is plaatsing voor de groepsfase van de Conference League ver weg. Uiteraard zal de ploeg volgende week alles in het werk stellen om het onmogelijke wellicht toch nog mogelijk te maken.
Volgende week donderdag is die return in De Grolsch Veste. Fenerbahce mag dan geen fans meenemen. Vanwege ongeregeldheden tijdens het duel van de Turkse club in en tegen Maribor heeft de UEFA deze sanctie opgelegd. Fenerbahce kan nog tegen de straf in beroep gaan. Voor het bekend worden van die straf hebben we bepaald dat de vakken onder het uitvak in verband met de veiligheid leeg blijven. Mocht ook na een eventueel hoger beroep de straf gehandhaafd blijven, hetgeen betekent dat het uitvak leeg blijft, dan kunnen de supporters wellicht alsnog plaatsnemen in de vakken onder het uitvak. We kunnen daar nu nog geen toezeggingen over doen. Uiteraard informeren we iedereen hier tijdig over.

Opnieuw daders ongeregeldheden opgespoord

Vorige week hebben we gemeld dat naar aanleiding van de ongeregeldheden op de hoofdtribune tijdens FC Twente – Hammarby IF, in samenwerking met de KNVB, de politie en het Openbaar Ministerie, een onderzoek loopt om de daders te achterhalen. Nadat vorige week 28 personen een brief ontvingen, waarin staat aangegeven dat de betreffende personen zich mogelijk schuldig gemaakt hebben aan ernstig wangedrag, gaan er komende week opnieuw zo’n 20 brieven de deur uit. FC Twente legt ook hen, gelet op de ernst van de verdenking, per direct een voorlopig stadionverbod op voor uit- en thuiswedstrijden van de club. Het voorlopige stadionverbod geldt in elk geval totdat er een definitieve beslissing is genomen in de zaak. De seizoenkaart is bovendien per direct geblokkeerd en een nieuwe wedstrijdkaart bestellen is niet mogelijk.  Daarnaast behouden we ons het recht voor om de geleden schade, als gevolg van de ongeregeldheden, te verhalen op de betreffende personen. Politie en justitie stellen ook een onderzoek in naar degenen die betrokken zijn geweest bij strafbare feiten en zullen indien nodig overgaan tot aanhoudingen. We blijven herhalen dat dit gedrag niet bij FC Twente past. 

Komend weekend geen programma

Komende weekend speelt FC Twente geen competitiewedstrijd. Er worden slechts vijf wedstrijden afgewerkt in de Eredivisie. De clubs die Europese wedstrijden spelen, zijn vrijgesteld door de KNVB. Zondag 3 september hervat FC Twente de competitie met een uitwedstrijd tegen Volendam.

Afscheid Wout Brama

Vanaf het moment dat de datum voor het afscheid van Wout vaststond, is een aantal collega’s druk in de weer met de voorbereidingen. Het programma krijgt steeds meer vorm. Bijna alle oud-trainers en oud-spelers die Wout heeft uitgenodigd zijn van de partij. Het is mooi om te horen en te zien hoe graag iedereen van de partij wil zijn en zich verheugt op een weerzien met voormalige teamgenoten, maar zeker ook met de supporters in De Grolsch Veste. Slechts een enkeling kan er door omstandigheden niet bij zijn. Fenerbahce is nu actueel, maar Wout speelde ook al eens tegen de ploeg. Op 17 september 2009 won FC Twente met 2-1 in Istanbul onder leiding van Steve McClaren en met onder anderen teamgenoten als Kenneth Perez, Peter Wisgerhof, Theo Janssen, Sander Boschker, Douglas, Nicky Kuiper, Bryan Ruiz en natuurlijk tweevoudig doelpuntenmaker Blaise Nkufo. Het was tevens de opmaat naar het kampioenschap. Hoe bijzonder is het dat zij allen op 8 september bij het afscheid van de partij zijn. We kijken uit naar hun komst. Op dit moment zijn er 17.500 kaarten verkocht.

Good Goan!

Paul van der Kraan

Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.