FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen wist zaterdagmiddag het Eredivisieseizoen te starten met een overwinning op Telstar. Na 90 minuten stond het scorebord op 0-7. Trainer Joran Pot en Danique Kerkdijk waren tevreden.

Trainer Joran Pot was na afloop voldaan. 'Drie punten, zeven doelpunten, nul doelpunten tegen', somde Joran Pot op. 'Daar kunnen we alleen maar tevreden over zijn. Vooral de eerste helft zag het er gretig uit. We waren gevaarlijk uit corners en hebben uit het niets veel kansen gecreëerd. De tweede helft was degelijk, maar wel wat mat. We hadden er uiteindelijk meer dan zeven moeten maken, maar we moeten blij zijn met deze uitslag.'

Leermoment

Danique Kerkdijk kan zich vinden in de woorden van haar trainer. 'Ik ben tevreden met de de 7-0, al kon de tweede helft wat beter', vertelt Kerkdijk. 'We hebben een drukke week gehad en het was warm, dus uiteindelijk is dit prima. Telstar ging in de tweede helft wat meer inzakken. Dan moeten we wat geduldiger zijn en van kant naar kant spelen, maar we kozen wat te snel voor de diepte. Dat is een leermoment voor ons. Over de hele wedstrijd zijn we allemaal tevreden.'