vittwe Eerste selectie

Zaterdagavond treedt FC Twente in Gelredome aan tegen Vitesse. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Vorige week werd gewonnen van Go Ahead Eagles. Dat zorgde voor een goede trainingsweek. “Deze week is er met veel plezier en enthousiasme getraind. Als je een wedstrijd speelt zoals vorige week helpt dat. Er zit veel energie in de groep”, aldus Joseph Oosting.

Joseph Oosting is ook niet veel bezig met de positie van FC Twente op de ranglijst. Oosting: “Het klinkt misschien gek, maar dat heeft weinig zin. Het gaat erom dat we goed voetballen en dat we ons steeds verbeteren. Dat levert uiteindelijk punten op en dan kom je vanzelf hoog op de ranglijst.’

De tegenstander van morgen won vorige week in Rotterdam bij Excelsior en is aangehaakt bij de onderste ploegen. “Voor Vitesse was het vorige week aan- of afhaken en dat eerste hebben ze gedaan. Vitesse heeft in de winter een paar goede spelers gehaald, met name voorin. Ze hebben zelfvertrouwen opgedaan. We zullen heel alert moeten zijn”, aldus Oosting.

Selectie
FC Twente beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Joseph Oosting: “Carel Eiting is nog niet van de partij en Lars Unnerstall is een vraagteken voor morgen. Hij heeft vanwege een blessure aangepast getraind. We moeten zien of Lars op tijd fit is.”

Vitesse  – FC Twente  aanvang 20.00 uur, staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Het duel is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.