tweaja Eerste selectie

In een volledig uitverkochte Grolsch Veste speelt FC Twente donderdagavond in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Achter de namen van Mees Hilgers, Michal Sadilek en Julio Pleguezuelo staat voor het duel met Ajax nog een vraagteken. “We hebben wat klachtjes, maar ik denk dat alles goed komt”, laat Ron Jans weten. “Het zal duidelijk worden op de wedstrijddag.” 

In aanloop naar het duel met Ajax speelde FC Twente zondag met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. “Over die wedstrijd waren we ontevreden”, vervolgt Jans. “Dan moet je daarvan leren en dan moet je weer doorgaan. We zijn in 2023 nog ongeslagen en we doen het thuis fantastisch. Morgen kunnen we laten zien dat er een rekening van FC Groningen-uit open staat, maar nog veel belangrijker is dat we verder komen in de beker. FC Twente weet hoe mooi het kan zijn om die te winnen, sommige spelers hebben de beker al een keer gewonnen en zelf heb ik het met PEC Zwolle mee mogen maken. Het duel met Ajax is een heel mooi affiche en we kunnen door naar de laatste acht. Om dat te bereiken moeten we top zijn.”

Vorige maand stonden FC Twente en Ajax in de ArenA voor de competitie tegenover elkaar (0-0). “Morgen zullen we tegen een ander Ajax spelen dan toen. De lucht is bij hen opgeklaard en de negatieve tendens is weg. Ik verwacht dat het een meer gelijkopgaande wedstrijd gaat worden, maar het gaat vooral om ons. We willen laten zien waar wij mee bezig zijn, zeker in onze thuisduels.”


FC Twente – Ajax, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.