tweado Eerste selectie

Trainer Ron Jans is blij dat FC Twente het seizoen heeft afgesloten met een overwinning op ADO Den Haag (3-2). De driepunter was welkom in de laatste wedstrijd. De laatste overwinning dateerde immers van februari, tegen Vitesse. "Het was zo lang geleden, dit is toch heerlijk."

"We hebben een belabberde tweede seizoenshelft gespeeld. Dan helpt dit wel om met een beter gevoel de vakantie in te gaan. We zijn vandaag ook nog twee plaatsen gestegen en eindigen daarmee tiende. Dat was voor vandaag het maximaal haalbare", aldus Jans, die zag dat zijn ploeg in de eerste helft op een 0-2 achterstand kwam. "Een corner die er in één keer ingaat en een afstandsschot... dan denk je: het zal toch niet. Maar de jongens hebben de rug gerecht en bij rust stond het al 2-2."

"DE CAKE SLECHT GESNEDEN"

Dat het vervolgens 3-2 voor FC Twente werd, was volgens Jans verdiend. "We hebben de tegenstander te lang in leven gelaten. We hadden het eerder moeten afmaken in de tweede helft", besluit Jans, die met gemengde gevoelens terugkijkt op het seizoen in de Eredivisie. "Over het hele seizoen heb ik een positief gevoel, maar we hebben de cake zo slecht in tweeën gesneden. We moeten lering trekken uit de tweede helft van het seizoen. Dat heeft vooral te maken met ervaring en de breedte van de selectie."

foto's: Frank Hillen en Gerrit Snippert

FDX 3626 v2
FDX 3581 v2
DHS 2533 v2
DHS 2542 v2
DHS 2581 v2