Eerste selectie voltwe

Na de uitschakeling in Europa is sinds vrijdagmorgen het vizier bij FC Twente gericht op de competitie. Zondag speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

“De spelers hebben donderdagavond alles gegeven”, blikt trainer Joseph Oosting terug op het Europese duel met Fenerbahçe. “Ik had de spelers heel graag de overwinning gegund. We waren donderdag de betere ploeg, maar het was ons ook in het eigen stadion niet gegund. Na afloop was de reactie van de supporters geweldig. Het was veelzeggend dat de spelers, ondanks de nederlaag,  onder een staande ovatie van het veld gingen. Zij zagen dat de spelers alles hadden gegeven. De steun helpt de ploeg verder.”

FC Volendam

Zondag moet FC Twente klaar zijn voor de uitwedstrijd tegen FC Volendam. “Het is goed dat ons snel weer een wedstrijd wacht. We kennen in de competitie met zes punten uit twee duels een prima start en dat willen we zondag een vervolg geven. We gaan voor de maximale score.”

Selectie

Nieuwkomer Mitchell van Bergen maakt zondag zijn debuut in de wedstrijdselectie. Carel Eiting, die gisteren zijn transfer naar FC Twente heeft afgerond, is nog niet speelgerechtigd. FC Twente kan in Volendam nog niet beschikken over de geblesseerden Gijs Smal, Mees Hilgers en Joshua Brenet.

FC Volendam – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. Het duel is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.